Zséda

stílus: Pop

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 64022

dalok száma: 71

leírás:

Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda magyar énekesnő, színésznő. Adrienn 2001-ben kilépett a Cotton Club Singersből és azóta a White Chocolate nevû zenekar mellett szólókarriert folytat. Első szólóalbuma 2002... bővebben
Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda magyar énekesnő, színésznő. Adrienn 2001-ben kilépett a Cotton Club Singersből és azóta a White Chocolate nevû zenekar mellett szólókarriert folytat. Első szólóalbuma 2002-ben jelent meg Zséda címmel, az album legsikeresebb dala és egyben Adrienn első nagyobb sikere a Valahol egy férfi vár volt, amely három hétig vezette a VIVA TV slágerlistáját. vissza

bio:

Zsédenyi Adrienn Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán tanult. 15 éves korától Sík Olga tanárnõnél tanult énekelni, majd három színházban (Arany János Színház, Független Szí... bővebben
Zsédenyi Adrienn Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán tanult. 15 éves korától Sík Olga tanárnõnél tanult énekelni, majd három színházban (Arany János Színház, Független Színpad, Krétakör Színház, Új Színház) mutatta meg színészi képességeit. Hét évig tanult hegedülni és a mûvészi pálya mellett a Nyugat Magyarországi Egyetemen szerzett diplomát, mint szociálpedagógus. 
1994-ben Szűcs Gabriellával, Kovács Péterrel és László Boldizsárral alapították meg a Cotton Club Singerst, amellyel első két évben egy Cotton Club nevű helyen játszottak, majd később a Budai Parkszínpadon és a Kongresszusi Központban is fellépett. Az együttesnek Adriennel hat év alatt öt nagylemeze jelent meg. Adrienn 2001-ben kilépett a formációból és azóta a White Chocolate nevű zenekar mellett szólókarriert folytat. 
Washingtonban a magyar delegáció képviseletében fellépett a Folger Shakespeare Library-ban rendezett magyar esten, melynek műsorát Tabányi Mihály kísérte. Első szólóalbuma 2002-ben jelent meg Zséda címmel, melynek producere Rakonczai Viktor volt, akivel a Kőbányai Zenei Stúdióban osztálytársak voltak. Az album elérte a arany minősítést. Az album legsikeresebb dala és egyben Adrienn első nagyobb sikere a Valahol egy férfi vár volt, amely három hétig vezette a VIVA TV slágerlistáját. 
Adrienn első albumát a Mennem Kell Tovább cimű sikerballadájával folytatta. 2003 őszén útjára indul a Szeress most! című szappanopera az RTL Klub-on, aminek főcímdalát Adrienn énekli. Ez a szám hatalmas áttörést, országos ismertséget hozott Adriennek, és 3 hétig vezette a VIVA Chart-ot. 
2004-ben jelent meg Adrienn második albuma Zséda-Vue címmel. Az albumról több sikeres kislemez is megjelent, többek között: Motel, Mindhalálig mellettem vagy az Újhold. Ez Adrienn első albuma, amely elérte a platinaminősítést. 2005-ben jelent meg Adrienn első karácsonyi albuma Ünnep címmel, amely szintén elérte a platinaminősítést. Az albumról az A szürke patás című számból készült videoklip, mely máig is kedvelt karácsonyi dal lett Magyarországon. 
2007-ben Létray Ákos felkérte az akkor első gyermekét váró Adriennt egy duettre Ákos Valahol című számához. A dal 2007-ben a VIVA TV éves zenei összesítésében a második, egyben az első magyar dal lett. A duet több mint 40 héten át szerepelhetett a Mahasz Top 40 rádiós slágerlistán igy talán Zsédenyi Adrienn eddigi legnagyobb sikere lett. 
2008-ban jelent meg Adrienn negyedik albuma Rouge címmel. Az album első kislemeze a Fekete Rúzs, amely a VIVA TV slágerlistáján elérte az első helyet. Az Rouge album következő kislemeze az És Megindul a Föld, 2009. legjátszottabb hazai dala lett. 
2009. május 28-án a Papp László Budapest Sportarénában adott teltházas koncertet a varázslatos énekesnő, Zséda. A program közel 15 éves pályafutásának keresztmetszete volt, valamennyi nagy slágere, legkedvesebb dalai hangzottak el az Arénában, és persze a legfrissebb, a Rouge album legjobbjai sem maradhattak ki a műsorból.
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i