Magna Cum Laude

stílus: Pop-Rock

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 113669

dalok száma: 80

leírás:

A Magna Cum Laude pop-rock zenekar 1999 szeptemberében alakult gyulai zeneszerető barátokból.

bio:

A gyulai srácoknak a mezőtúri Wanted tehetségkutató verseny adta meg az első komoly sikerélményt 1999-ben, ahol a dobogó legfelső fokát hódították meg. A fesztivál után kerek három nap alatt készült... bővebben
A gyulai srácoknak a mezőtúri Wanted tehetségkutató verseny adta meg az első komoly sikerélményt 1999-ben, ahol a dobogó legfelső fokát hódították meg. A fesztivál után kerek három nap alatt készült el az első, négy számot tartalmazó demó felvétel (Minden Állomás, Lemegy a Nap, Villamos, Utolsó Randevú), amelyet végül fél év alatt sikerült eljuttatniuk a nagyobb kiadókhoz.
A zenekar 2003-ban jelentette meg első albumát Hangolj át címmel. Az album 12 száma közül először az Osztály című számukból lett kislemez. A dalhoz klipet is forgattak, amely igen népszerű lett a magyar zenei televíziókban. Ez nem is vonhatott mást maga után, csak egy nagy koncertturnét számos klubba, megfűszerezve az ország legnagyobb fesztiváljaival és néhány meglepetés koncerttel. Később elkészült a második kislemez és videoklip a Lemegy a nap című számhoz, mely rádiós sláger lett. 2006. március 10-én jelent meg az együttes második albuma Minden Állomás címmel, mely később elérte az aranylemez minősítést. Az album legsikeresebb kislemeze a Vidéki sanzon című szám lett, melyhez egy látványos, különleges technikát alkalmazó, igazi "utazós" videó is készült.
Az együttes harmadik albuma hivatalosan 2007. november 15-én jelent meg Magnatofon címmel. Az albumról eddig három kislemez jelent meg: a Színezd újra!, a Gondatlanságból elkövetett emberölelés és az Átkozott nők. 2009. június 5-én jelent meg az együttes negyedik albuma 999 címmel, melyről nagy sikert aratott a Pálinkadal című szerzemény.
A negyedik sorlemez – KinecszászKilencvenKilenc – bemutatójára azon a szuperkoncerten került sor, amelyet 2009. június 5-én a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán rendeztek meg. A zenekar ötezer rajongójával együtt ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját, amelyre a 2009 novemberében megjelent Jubileum című dupla CD és DVD emlékezteti a résztvevőket és nyújt kárpótlást azoknak, akik lemaradtak róla.

Elismerések és díjak: 
2006 - Fonogram-díj - Év Poplemeze (Minden állomás) 
2006 - Fonogram-díj - Év Szövegírója 
2006 - VIVA Comet díj - Legjobb új előadó (jelölés) 
2008 - VIVA Comet díj - Legjobb együttes (jelölés) 
2009 - Fonogram-díj - Az év hazai dala (Gondatlanságból elkövetett emberölelés) (jelölés) 
2010 - Fonogram-díj - Az év hazai modern pop-rock albuma (999) (jelölés) 
2010 - Fonogram-díj - Az év hazai dala (Pálinka dal) (jelölés)

Forrás: hivatalos facebook oldal
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i