Expired Passport

stílus: Hard Rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 24196

dalok száma: 12

leírás:

1998-ban alapított pozsonyi székhelyű magyar rock zenekar.

bio:

Az Expired Passport 1998-ban alakult pozsonyi magyar fiatalokból a Wreck sulizenekar romjain. Kezdetben sok feldolgozást játszott, mint minden kezdő csapat, de ahogy íródtak a saját nóták, folya... bővebben
Az Expired Passport 1998-ban alakult pozsonyi magyar fiatalokból a Wreck sulizenekar romjain.
Kezdetben sok feldolgozást játszott, mint minden kezdő csapat, de ahogy íródtak a saját nóták, folyamatosan kialakult a banda egyéni hangja.
Az Expired Passport sokféle zsánerből merít, a fő csapás a hard rock, azonban ez is sajátos felfogású. A szövegek általában a jelenkori társadalom és az emberi kapcsolatok problémáiról szólnak, olykor némi élccel és humorral, máskor érzelmesebben, de van úgy, hogy direktebb fazonírozással.
Első komolyabb sikerüket a zselízi Ritmus ‘99 fesztiválon aratták, ahol második helyen végeztek és elvitték a különdíjat is. A kezdeti időszakban tagja volt a zenekarnak Strieženec Dávid gitáros és három vokalista lány: Danis Diana, Kozák Julianna és Havasi Mária. Közben elkészült az együttes demófelvétele, s nem sokkal ezután stabilizálódott a zenekar felállása: a mikrofonnál Wurster Mihály (Miskolc) állt, a gitárt Vajda András (Vajdi) kezelte, basszusgitáron Strieženec Mátyás (Matyi) játszott, Lacza Gergely (Gerő) pedig dobolt. A hangzás feszesebb lett, saját stílusát ezidőtájt alakította ki a zenekar. Az Expired Passport sok tehetségkutató fesztiválon ért el sikert, kétszer szerepelt a budapesti Sziget fesztiválon, Bécstől Királyhelmecig rengeteg helyen megfordult, a csapat különböző rádióadók vendégei volt (a Pátria Rádióban egy évben többször is), 2002-ben pedig élőben szerepelt a Duna Televízió egyenes adásában. 2005-ben Kreatika címmel szerzői kiadásban megjelent a banda első hivatalos CD lemeze. A hanghordozó jó kritikákat kapott, ennek ellenére nem igazán tudott bekerülni a köztudatba, mivel nem sokkal a lemez elkészülte után az énekes és a basszusgitáros is távozott a zenekarból, így az album promotálása helyett a formáció átszervezése emésztette fel az energiát. Misit Vajdi unokatestvére, Vajda Laci, Matyit pedig Szabó László (Szampó) váltotta. Laci gitározott is, de a korábbi szintre akkor küzdötte fel magát a csapat, amikor 2006-ban Vanya Barbara (Bori) énekesnő is csatlakozott. Egy évre rá azonban külföldre költözött, és ismét egy bő esztendőt kellett várni, hogy újra megszilárduljon az együttes felállása. 2008 őszén megtalálták új énekesnőjüket Hodosy Marianna személyében, és ezzel egyetemben Vajda Laci is bejelentette távozását. Nem sokkal ezután a formáció Pozsonyban ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját. Az Expired Passport 2006 eleje óta önálló klubesteket is szervez Pozsonyban, 2009 februárjától pedig már Dunaszerdahelyen is. Ezeken a klubesteken a dalok akusztikus megszólalásban hangzanak el, és az utóbbi időben a Passport akusztikus koncerteket is elvállal. Az együttes 2005 végén az elsők között lett tagja a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesületének. A jelenlegi felállás a következő: Hodosy Marianna – ének Vajda András – ének, gitár Szabó László – basszusgitár Lacza Gergely – dobok, ütőhangszerek
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i