V.S.O.P.

stílus: Rap

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 29347

dalok száma: 35

leírás:

Zugló! A kertvárosban dübörög a rap. Itt nőtt föl a három nagyszájú gyerek. Szraplaw, Smok és Gino Papa mióta az eszüket tudják hiphop zenét hallgattak. Egy idő után megunták, hogy a saját szövegeiket... bővebben
Zugló! A kertvárosban dübörög a rap. Itt nőtt föl a három nagyszájú gyerek. Szraplaw, Smok és Gino Papa mióta az eszüket tudják hiphop zenét hallgattak. Egy idő után megunták, hogy a saját szövegeiket csak a haveroknak tudják elrappelni és elhatározták, hogy valami komolyabb dologba kezdenek. Saját költségükön stúdiófelvételeket készítettek, mert már akkor az volt a céljuk, hogy megmutathassák másoknak milyen az õ zenéjük. 1997 Ezek a számok olyan jól sikerültek, hogy egy kislemezre szóló szerződést kaptak a Warner music kiadótól. A három gyerekkori barát egy régi álma vált valóra, megalapították együttesüket a V.S.O.P-t. Szinte egyik percről a másikra bekapcsolódtak az itthoni zenei élet "vérkeringésébe". Koncertek, TV felvételek,nyilvános fellépések és a bulik… meg ami ezzel jár. Rövid időn belül már megtapasztalták , hogy mennek itthon a dolgok …és rájöttek nem egyeznek az elképzeléseik ezzel a kiadóval,ezért kénytelenek voltak eljönni tőlük.Még nem tudták mi lesz a folytatása ennek a dolognak,de abban biztosak voltak,hogy érdemes tovább nyomulni, mert egyre többen kezdték megismerni a nevüket. vissza

bio:

Kezdet 1998. Nem kellett sokáig várniuk az újabb fordulatra. Egy szabadtéri fellépésen látta őket az akkori Happy Gang-es Moha aka.MohaMan, aki rögtön előállt az ötletével.A hosszú évek alatt megsz... bővebben
Kezdet

1998. Nem kellett sokáig várniuk az újabb fordulatra. Egy szabadtéri fellépésen látta őket az akkori Happy Gang-es Moha aka.MohaMan, aki rögtön előállt az ötletével.A hosszú évek alatt megszerzett tapasztalatait és kapcsolatait úgy akarta tovább kamatoztatni, hogy beszáll ő is a zenebusiness-be,mint producer.Ajánlatot tett a VSOP-nak egy album elkészítésére és megjelentetésére. A zenei alapok elkészítésével minket bíztak meg ,a Fanta$tik Crew-t (Luigi,Tomee,Joles).Mivel már megjelent jó néhány remixünk,nem voltunk teljesen ismeretlenek egymás számára.Moha összehozta így a bandát és az első DaFlava project-et.Az igazság az ,hogy mindannyiunknak ez volt az első,ilyen jellegű munkája,ezért mindent lépésről-lépésre közösen dolgoztunk ki.Mikor kezdett összeállni a lemez zenei anyaga, egy zuglói studióba vonult a csapat és elkezdtük a számokat egyenként felvenni.Közben előkészítettük a lemez megjelenését. Egy hónappal az album előtt kijött az első maxi a " Box ".A szám érdekessége ,hogy egy régi magyar lemezről sampler-eztünk, a Locomotiv GT "Ilyen a boksz" című számából.Személyesen Presser Gábortól kaptunk engedélyt a sampler-minták használatára. Velünk együtt sokan büszkék voltak akkor KOKO-ra mert már a tizedik meccsét nyerte zsinórban a profi ligában, ezért ez a szám róla szólt, a Kobráról. Az erről készült videoklip pedig hatalmas siker, még a szombat esti Koko meccsek előtt is lejátszották.

1999. Mire megjelent az album a "Csak a pénz" már egy ország ismerte a VSOP nevét.Nyár közepén jött a banda második klipje és maxija,ami igencsak felkavarta itthon a kedélyeket.A címadó dalt a "Csak a pénz-t"hoztuk ki singel-nek és egy bomba klipet csináltunk hozzá. Akkoriban ilyen hip-hop video egyáltalán nem készült még itthon…Iszonyat csajok,komoly verdák,jacht,rengeteg pia és táncosok-egyszerűen sokkolta az embereket.A többségnek ez bejött ugyan, de voltak olyanok is -főleg a szakmából, akik automatikusan elkezdtek fikázni. Szegények,csak sajnálni tudom őket.De az biztos,hogy aki ezt a klipet látta, végig is nézte. A "Csak a pénz" egy kimondott hip-hop sláger,énekes refrénnel,amit Voga Viki vokálozott fel.Talán éppen ezért tartják sokan az együttes egyik legjobb számának.Még ma is erre indulnak be a legtöbben,ezért nem hiányozhat egyetlen fellépésről sem ez a szám. A maxi cd-re csináltunk három remixet, plussz rákerült egy bónusz track : a "Kutyák II".Ezt tuti ismeri minden rap-őrült.Az errõl készült koncert videot, óránként játszották a Z+-on és a Music boksz-on.Talán nem véletlenül. Ezt a számot a "Zooglaw-i kutyák" remixének szántuk ,és éppen ezért közreműködést is hívtunk. Mohaman és Game a DaFlavától , Mc Ducky a LaMaffiatól jött és Papa Joe , aki Angyalföld legveszedelmesebb rappere. Ez a szám végre igazi elismerést kapott ,és a sikeréhez úgy gondolom nem fért kétség.
2000.Elkezdtük a VSOP második lemezének munkálatait. Vadonatúj hangzásu zenékre ,rákerültek a legkeményebb szövegek - lehet,hogy ez a VS. sikerének a titka - nincs túlbonyolítva,megfejtve egyszerűen jó hip-hoppot adnak.
2001. A koncertek éve.Szinte az összes idei Hip-hop Jam-en és koncerten fellépett a banda, ahol igazi show-val kápráztatták el a közönséget.A VSOP önálló lett és 2001.Szeptemberében megjelentették a második lemezüket a K2-t a" kiadatlan albumot".Erre a lemezre az elemzőhöz hasonlóan készültek ütős party számok , énekes R'n'B -rap számok és a movie is folytatódik.Ezen kívül a banda feszeget még egy kényes témát. Az itthoni könnyűzenei élet,és azon belül a Rap műfaj egymáshoz való viszonya eléggé aggasztja őket. Ezt meg kell hallgatni, hogy értsétek miről van szó.

TrackSound évek

2003-2008 Miután kiadták második albumukat,a V.S.O.P. egy időre eltűnt.Ezekben az időkben Gino Papa egy videóvágó/hangvágó iskolában tanult.A csapatba belépett Papa Jo,aki emiatt feloszlatta Ruthless Gangstars csapatát.Gino Papa és Papa Jo összeraktak egy stúdiót,ami a TrackStudio nevet kapta.Megalapították a TrackSound nevű kiadót is.A V.S.O.P. csinálta 3. stúdióalbumát,de közben producerkedtek,videoklipeket rendeztek.2004-ben ők karolták fel a Megasztrából ismert Batka Ignác "Igni" Barnát.Igni a kiadó szárnyai alatt készítette el albumát "Szemben az árral" címmel.Igni videoklipjeit Gino Papa rendezte és vágta,az első videoklip "Jól tudom mit kívánsz" címmel látott napvilágot,amiben a V.S.O.P.-ból két tag is közreműködött:$mok és Papa Jo,ők rappeltek benne.Igni második klipjében már nem működtek közre,de szerepeltek benne.Dolgoztak még együtt Ogli G-vel,Caramellel,Outlaw Style-al,Kowalsky meg a Vegával,de még sok híres előadóval is.2004 végén léptek fel a TruMasters bulin,ami hatalmas siker lett.Itt "Mindi Friss ... Kell!" című számukat mutatták be,amit akkor készítettek el stúdiójukban.2006-ban feltöltöttek az internetre egy albumelőzetest a V.S.O.P. 3. albumáról.2006 augusztusára ígérteké,de végül nem tudták akkorra kiadni.Viszont fellépéseket rendesen szerveztek,minden héten felléptek a "Mediterrán" nevű discoban,ahol régi barátjaik,DJ Luigi és DJ Quick játszották a zenét.2007 tavaszára újra megígérték az albumot,de megint nem lehetett kiadni.Ezután megismerkedtek Papp "The Boss" Gergellyel,aki alapított egy új kiadót,a Bedlam Recordsot.Gergely szervezett egy partisorozatot is,"Peaches'N'Cream" névvel,aminek Papa Jo lett az MC-je.Vele itt találkozhatunk minden szombat este.Miután nagy siker lett a 3. albumuk,a TrackSound kiadót megszüntették,mivel fölösleges volt,ha van egy kiadó.A stúdió megmaradt Gino Papa lakásában.

Bedlam Records évek

2008-2009 2007 decemberében megvalósul álmuk:elmehettek európa legnagyobb hip-hop boltjába,a müncheni Mighty Weenybe.Itt bevásároltak ruhákból.Majd 2008 februárjában leforgatták visszatérő videoklipjüket "Ki jött vissza?" címmel,amely 4,5 millió forintos költségvetésből készült.Ezt is Gino Papa rendezte és vágta,szereplője is volt a klipnek.2008 áprilisára elkészült a klip,a tévé is vetítette.Megkezdődtek a médiaszereplések és a V.S.O.P.-nak hála a Bedlam Records is beindult.A visszatérő klip 3. lett a Viva Chart Show-n,a CoolTV-n pedig első a játszási listákon.Újraindult a V.S.O.P. honlapja is.2008 szeptemberére ígértek egy következő klipet,de ez már Papa Jo szólókarrierjének kezdete miatt nem következett be.A kiadót Papa Jo foglalta le,ami nem tetszett nekik.A V.S.O.P. felvette kezdeti formáját,mivel Papa Jo elkezdte szólóját.2008 végén kiléptek a Bedlam Recordsból,de a Bedlamnek 4 éves szerződése volt a V.S.O.P.-val,amit Gino és $moka megszegett.Sok fellépést le kellett mondani emiatt,a V.S.O.P. ismét nem csinál semmit.

vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i