Gálvölgyi János

stílus: Humoros

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 26526

dalok száma: 21

leírás:

Gálvölgyi János (Budapest, 1948. május 26.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, parodista, Érdemes művész.

bio:

Miután elvégezte az általános iskolát, a Madách Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Kitanulta a fényképész szakmát, majd 1967-68-ban a Révai Nyomda kemigráfus fényképészeként dolgozott. Az 1... bővebben
Miután elvégezte az általános iskolát, a Madách Gimnáziumban folytatta tanulmányait. Kitanulta a fényképész szakmát, majd 1967-68-ban a Révai Nyomda kemigráfus fényképészeként dolgozott.

Az 1968-as Ki mit tud?-on tűnt fel parodistaként. 1973-ban végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát, karrierje a Thália Színházban indult. 1993–ban átszerződött a Madách Színházba, azóta is a társulat tagja. Elsősorban komikus darabokban játszik, rendkívüli népszerűségnek örvend. A Rádiókabaré és a Heti Hetes című tévéműsor rendszeres vendége, saját műsora, a Gálvölgyi Show havonta látható az RTL Klubon. Műsorvezető a Klubrádióban. Szinkronszínészként is kedvelt, Benny Hill, illetve Harry Klein (Derrick) állandó magyar hangja volt.

Szülei Gálvölgyi János és Gumbinger Mária. Nős, felesége Gálvölgyi (született: Gács) Judit, műfordító, akivel 1971-ben kötötték össze az életüket. Két gyermekük született: 1973-ban Eszter, 1975-ben Dóra. Apósa Rodolfo, a híres bűvész volt. Hobbija a bohócgyűjtés.

Forrás: Wikipédia

vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i