Fiesta

stílus: Latin

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 43268

dalok száma: 61

leírás:

A Fiesta egy magyar latin stílusú popegyüttes.

bio:

Az együttes két tagja már régóta Knapik Tamás és Csordás Tibor ismerték egymást. Karrierjük kezdetén mindketten rockzenét játszottak különböző együttesekben. A ’90-es években Tamás már egy karib... bővebben
Az együttes két tagja már régóta Knapik Tamás és Csordás Tibor ismerték egymást. Karrierjük kezdetén mindketten rockzenét játszottak különböző együttesekben. A ’90-es években Tamás már egy karib-tengeri hajón is játszott egy szalonzenekarban és hosszú ideig Puerto Rico-ban élt, ahol megismerkedett a latinos dallamvilággal. Miután visszaköltözött Magyarországra, felkereste Csordás Tibort azzal a kéréssel, hogy közösen alapítsák meg a Fiesta zenekart. Tibornak nagyon megtetszettek a kintről hozott hanganyagok, így nem volt tehát nehéz rávenni arra, hogy a továbbiakban közösen zenéljenek. Céljuk, hogy a tradicionális latin-amerikai zenét a mai populáris irányzatokkal elvegyítve tegyék kedveltté hazánkban, úgy ahogy ez már a nemzetközi zenei életben oly sokaknak sikerült.

2000 januárjában jelent meg első kislemezük a Meddig tart? című dalból, melyhez videoklipet is forgattak. 2000 augusztusában az EMI Zenei Kft-hez szerződtek és még ez évben jött ki két még két kislemezük a Jött veled a nyár és az Angelina című dalokból.

2001. március 21-én jelent meg első albumuk Hozzám tartozol címmel, amely szeptemberre elérte az aranylemez, később pedig a platinalemez minősítést.

2001 októberében jelent meg Az album negyedik kislemeze Nem mondtam el címmel, amelynek egyik nagy különlegessége, hogy Antonio Banderas legújabb filmjéhez, az Eredendő bűnhöz készült.

A következő években a Fiesta zenekar népszerűsége tovább nőt. Az együttes következő 3 albuma a 2002. májusában megjelent A tűzön át, a 2003 októberében megjelent Poerto Rico és a 2004 végén megjelent Amor latino platinalemez minősítést kaptak.

2005-ben az Fiesta 5 éves fennállása alkalmából az együttes kiadott egy Best of albumot Fiesta: Best of címmel. Az albumon 15 dal hallható az együttes legnagyobb slágereiből (többek között: Angelina, Jött veled a nyár, Hasta Manana, A tiéd mindenem, Hola Mi Amor, Ebben az álomban, Mindig csak vártalak stb.) Az albumon három újdonság is található. A Lopott csókok című dal, amely egy lassú akusztikusabb, gitárközpontúbb dal, a Szeret a nő, melyet az együttes Emilióval vett fel, valamint az Őrzöm még című dal.

Az együttes 2008-ban az Eurovíziós Dalverseny nemzeti döntőjébe is bekerült a Gyűlölve szeretni című dallal, amely beharangozója volt a legújabb albumuknak a Lehet, hogy álom-nak. A dalt a világhírű Romano Drom együttes énekes/gitárosával, Kovács Antallal készítették el. A dalhoz videoklip is készült ami magyar és angol nyelven is leforgattak.

Az album második kislemeze a Te rongyos élet című dalból készült, amelyet az együttes Kefírrel, Farkas Zsófiával és egy kubai származású rapperrel Hugo Sanchessel.

Ekkor jelölték az együttest VIVA Comet díjra a Legjobb együttes kategóriában

Az album harmadik kislemeze a Nem késő még című dalból készült, melyben több vendégelőadó is énekel: Deák Bill Gyula, Péter Szabó Szilvia (NOX), Széles Iza, Farkas Zsófia, Skrapits Erik (No Thanx) és Emilio. A dal Erős Antónia Egy csepp figyelem alapítványának cukorbetegség elleni harcát támogatja, és az idén november 16-i Egy csepp világnap apropóján készült.

Forrás: Wikipédia

vissza
KONCERTAJÁNLÓ
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i