Amorf ördögök

stílus: Disco

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 31622

dalok száma: 110

leírás:

Az 1994-ben alakult, 2007 áprilisában feloszlott Amorf Ördögök a sanzon, a diszkó, a tangó, a balkáni népzenék és a reggae stílusok keverékét játszó alternatív eklektikus zenekar volt: a saját maguk á... bővebben
Az 1994-ben alakult, 2007 áprilisában feloszlott Amorf Ördögök a sanzon, a diszkó, a tangó, a balkáni népzenék és a reggae stílusok keverékét játszó alternatív eklektikus zenekar volt: a saját maguk által kitalált kacat-pop stílus követői. A Tövisházi Ambrus zeneszerző-billentyűs-énekes és Tariska Szabolcs szövegíró-énekes által alapított, változó tagságú együttesnek három stúdióalbuma, egy válogatáslemeze és három kislemeze jelent meg. 2001-től 2005 végéig folyamatosan játszottak a magyarországi fesztiválokon, és klubokban. 2006-tól már csak alkalomszerűen léptek színpadra. Az utolsó koncertjükön 2007. április 12-én a Honvéd Férfikarral együtt léptek fel. forrás: Wikipédia vissza

bio:

Az Amorf Ördögök zenekar 1993-ban alakult, az angyalföldi Németh László Gimnázium iskolarádiós stúdiójában. A zajzenei és art-punk kísérletezés első négy éve után Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambru... bővebben
Az Amorf Ördögök zenekar 1993-ban alakult, az angyalföldi Németh László Gimnázium iskolarádiós stúdiójában. A zajzenei és art-punk kísérletezés első négy éve után Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus elkezdtek hagyományosabb popdalokat írni, amelyeknek fontos ihletadó forrása a két háború közötti operettek, kuplék és magyar nóták zenei világa volt. Ekkor találkoztak Péterfy Borival, aki azóta a Krétakör Színház állandó tagja lett. Bori énekesnőként csatlakozott a csapathoz. 1999-ben megjelentették első kislemezüket: a Nekem a Balaton című 1961-es Németh Lehel-sláger feldolgozását.

2000 októberében jelent meg első albumuk, a sanzonok és az elektronikus zene kereszteződésében fogant Betyár a Holdon című lemez. Az album slágerszámából, a Parti Lányból videoklip is készült.

Az első lemez megjelenése után fokozatosan egyre élőbb hangzásúvá váló és az elektronikát lassan háttérbe szorító élő zenekar egyre sikeresebb lett. Ez pedig az Amorf zenészkollektívájának köszönhető: Drapos Gergely (basszusgitár), Pápai István (ütőhangszerek), Eichinger Tibor (gitár) és Mikó György (fúvós hangszerek, ütőhangszerek) mellett 2002-ben csatlakozott Dudás Zsombor (dob) is.

A 2002 őszén megjelent album, a Molylepke Minibár inkább afrikai, ázsiai és latin-amerikai motívumokból táplálkozott. Az album legsikeresebb száma a populárisabb Nincsen a világon című dal lett, melyet a nagy kereskedelmi rádiók is játszottak.

Intenzív turnéidőszak és tagcserék után született meg a 2005 tavaszán megjelent Cellux-szimfónia album, amely az eddigi leginkább élő hangzású lemez, és amelyen a Honvéd Férfikar hattagú különítménye, a Szerenád-kommandó is szerepel.

A zenekar 2006-tól kevés koncertet adott. 2006. május 13-án a teljes Honvéd Férfikarral koncerteztek a Jövő Házaban.

2006 végén megjelentették Pokoldiszkó 1994-2006 című válogatáslemezüket, amelyen eddig ki nem adott koncertverziók és demófelvételek vannak.

2007. április 27-én a zenekar hivatalos blogján bejelentette feloszlását. Az Amorf Ördögök utolsó formációjának nagyobb része megalakította a rockosabb hangzású Péterfy Bori & Love Band nevű zenekart.

Miután 2010 októberében Harcsa Veronika kilépett az Erik Sumo Band-ből és Bori 2011-ben babát vár, ezért Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus ideiglenesen Amorf Lovagok néven zenél.
forrás: Wikipédia


vissza
zenekar dalai
Bővebben
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i