Riddler

stílus: Hip-Hop

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 33187

dalok száma: 50

bio:

Az előadó saját szavaival: "’84-ben születtem Budapesten, és ha jól emlékszem, 2001-ben írtam először szövegeket. Miért Riddler? Kedvenc Batman ellenségem volt már a képregényben is, de Jim ... bővebben
Az előadó saját szavaival:

"’84-ben születtem Budapesten, és ha jól emlékszem, 2001-ben írtam először szövegeket.

Miért Riddler?

Kedvenc Batman ellenségem volt már a képregényben is, de Jim Carrey filmen is tökéletesen alakította.
Első album az otthon felvett A szavak ereje című, 2004-ben, kezdeti próbálkozás.
 Ezután a Testament Rec. – Szövetség lemez a többiekkel. Szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a Szövetség című trekk közönség kedvenc, klip is lett belőle.

2006. január 31-én jelent meg az első komoly szóló lemez, a Fény. Leginkább az addig készített dalokat gyűjtöttem össze, sok közreműködővel. A Holló dalból klip is készült, azóta kísér ez a szimbólum.

Miért holló?

Nehéz megmondani. Imádom a képregényt, a filmet még inkább, és sokszor segített az életem során, hogy ennyire azonosulni tudtam ezzel a karakterrel. Szintén 2006-ban Altare-ral közösen csináltuk a 2-t. Igen, Kettő, ez a címe a cuccnak, amit hirtelen felindulásból követtünk el, mégis elégedettek voltunk vele, és letölthetővé tettük.

2008. augusztus 20-án, több évnyi szünet után jelent meg a Korridor. Miért Korridor? Átjáró, amin egy új stílus jött át. Új témák, új hangzás, és a zenében itt váltam felnőtté. Szókimondó harci repp, meg személyesebb hangvételű, de átérezhető cuccok.
Két klip készült róla, a Tigristekintet, és a Bépé. Utóbbit saját kézi kamerás felvételeimből raktuk össze. Nem nyert díjat Cannes-ban, de úgy érzem ez illett a dalhoz.
2009-ben Billcore-ral ketten létrehoztuk a Para Bellum formációt, lévén, hogy teljesen egy rúgóra jár az agyunk zeneileg is. Letölthető, pár számos kislemez formájában jött Az elsõ menet, a címadó dalból csináltunk klipet, Snowgoons zenére. Készített még zenét a cuccra Undefined, Sicknature, Day, és Artoscsabi is. Nos, ennyit a múltról, kint van a zsír új videoklip, zsír új dalból, A kard éle címmel. Készülnek még cuccok, szólóban is, és a Para Bellum sem szűnt meg létezni, de nem ígérek be semmit, így nem lehet majd a fejemhez vágni, hogy márpedig én azt mondtam."

Forrás: Riddler honlapja vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i