Kaukázus

stílus: alternatív pop rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 53305

dalok száma: 83

leírás:

A Kaukázus (gyakran Kaukazus) egy magyar alternatív rockegyüttes. Tagjai: Kardos-Horváth János (ének, gitár, szövegek), Fűrész Gábor (gitár), Toldi Miklós (dobok), Fodor Máriusz (billentyű... bővebben
A Kaukázus (gyakran Kaukazus) egy magyar alternatív rockegyüttes. Tagjai: Kardos-Horváth János (ének, gitár, szövegek), Fűrész Gábor (gitár), Toldi Miklós (dobok), Fodor Máriusz (billentyűs hangszerek), Demeter Zoltán (basszusgitár). vissza

bio:

2002-2003-ban az együttes magját képező Kardos és Fűrész Gábor Tatabányáról feltöltötték az internetre első lemezüket, mely a „Majdnem Kína” címet viselte. A Pál Utcai Fiúk (PUF) honlapjára is belin... bővebben
2002-2003-ban az együttes magját képező Kardos és Fűrész Gábor Tatabányáról feltöltötték az internetre első lemezüket, mely a „Majdnem Kína” címet viselte.
A Pál Utcai Fiúk (PUF) honlapjára is belinkelték alkotásukat, amelyet a PUF frontembere is ajánlott rajongóinak. Így hamarosan a magyar underground széles területén vált ismertté a „Kaukázus” név. Az első interjúk, lemezkritikák azonban ennek ellenére sem hozták meg a hőn vágyott áttörést.
2008-ra önálló hangot találtak és néhány slágerükkel („Szalai Éva”, „Tesco”, „Tartós béke”, „Lift”) meghódították a fősodratú médiumokat is.

Felléptek az RTL Klub több műsorában, az ATV-n, a Hír TV-n, a TV2-n, cikkek jelentek meg róluk a Népszabadság, a Magyar Nemzet, a Népszava és sok más napi- és hetilapban, magazinokban.
2008-ban több mint 120 koncertet adtak országszerte, a legkisebb vidéki kluboktól kezdve a legnagyobb fesztiválokig.

Kardos-Horváth János a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét vehette át 2008. augusztus 20-án Kiss Péter kancelláriaminisztertől a Országházban.

Minden alkotásuk szabadon letölthető és terjeszthető volt a hivatalos honlapjukról, a www.kaukazus.hu-ról, amíg a 2010-es médiatörvény miatt fel nem függesztették annak működését.

Zenei világuk komplex és igényes, a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig sokféle stílust ötvöznek. Szövegeik egyaránt szólnak a tatabányai (majd később budapesti) fiatalok átlagos életérzéséről, néha a tudatmódosító szerekről, benyomásokról, politikáról, globalizációról, környezetvédelemről és egyéb olyan témákról, amik a mai fiatalok fejében megfordulhatnak.

2009 októberében bejelentették, hogy 2010. január 2-án tartják utolsó koncertjüket.

A zenekar feloszlása után Kardos-Horváth János a Kafkaz formációban zenélt tovább, 2012-ben megalapították a K2 znkr-t Császári Gergővel és Gáspár Gergővel.

(Forrás: Wikipedia) vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i