Ágnes Vanilla

stílus: Pop

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 58657

dalok száma: 64

leírás:

Frenyó Ágnes művésznevén: Ágnes Vanilla vagy csak Ágnes (1977. október 8. - ) magyar énekesnő.

bio:

Ágnes már az óvodai énekkarban énekelt, 11 éves kora óta verseket ír, 15 éves kora óta zenéket szerez és dalokat ír. Később furulyázni, zongorázni tanult, majd egy kórusban lett szólista. Kézműipari... bővebben
Ágnes már az óvodai énekkarban énekelt, 11 éves kora óta verseket ír, 15 éves kora óta zenéket szerez és dalokat ír. Később furulyázni, zongorázni tanult, majd egy kórusban lett szólista. Kézműipari iskolába járt ahol szobrászkodott de megbetegedett a keze, így ezt abba kellett hagynia. 16 évesen alakította meg első zenekarát a Message-t. Ausztriában és Németországban is sikereket értek el de 1998-tól szólókarrierbe kezdett. Saját maga írja, hangszereli dalait és rendezi videoklipjeit. Első szólólemeze, az Örök nyár 1999-ben jelent meg és aranylemez lett, 4 slágerlistás dal, 3 videoklip, köztük a Bármerre Jársz, amely a zenetévé slágerlistáján több mint 8 hónapig benne volt a top 20-ban. 2000-ben Most jó című dala volt a legjátszottabb dal a hazai rádiókban. A második, 2001-ben megjelent albumáról a Déjá Vuről 4 dal került a listák élére. 2005-ben József Attila emléklemezt jelentetett meg és turnézott. 2005. novemberében megjelent Havasi piano című albuma, melyen szerepel egy közös szerzemény, a "Runaway", a szerzőpáros Ágnes és Havasi előadásában. 2006 decemberében kiadta az Ígéret című dal filmklipjét, és a dalhoz tartozó, online elérhető maxi CD-t, mely előfutára volt következő albumának. Egészségi állapota egy korábbi betegség következményeként súlyosra fordult 2007-re, így az új album kiadása 2008-ra tolódott. 2008. június 15-én tért vissza közönsége elé, a két és fél órás Ágnes nagykoncertre már az esemény előtt egy hónappal elkelt minden jegy. 2008 június 16-án két lemez jelent meg egyszerre A "Titkaid" című EP és a "Férfiszóval" című album. 2008 október 6-án jelent meg az új nagylemez A gömb címmel.

Forrás: Wikipédia
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i