Ideas

stílus: Gótikus Metál

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 21112

dalok száma: 49

bio:

Az Ideas zenekar 1994. októberében alakult Tatabányán. A kezdetben négy tagot számláló zenekar (Zelizi László-gitár, Gabo-gitár/ének, Torma Mihály-basszusgitár, ifj. Békési László-dob) '95-ben lépet... bővebben
Az Ideas zenekar 1994. októberében alakult Tatabányán. A kezdetben négy tagot számláló zenekar (Zelizi László-gitár, Gabo-gitár/ének, Torma Mihály-basszusgitár, ifj. Békési László-dob) '95-ben lépett először a nyilvánosság elé. Ebben az évben két demofelvétel készült: az “Enthralled”, illetve “Az emlékező”. 1996-ban bővült a felállás.Bekerült a zenekarba Preil Tibor - gitáros,Pacziga Linda - énekesnő és Hamburger Ferenc - billentyűs. Intenzív koncertidőszak vette kezdetét, melynek lezárásaként napvilágot látott a “Like A Forced Withering” címet viselő, első hivatalos demo.
1998-ban az együttes elkészítette debütáló “Maze (The Portrait Of Our Race)” című lemezét, mely nagy underground visszhangot keltett világszerte, és elkészült a zenekar első videóklippje a „Shining” című számra. A folytatás 2000-ben következett a Nephilim Records gondozásában megjelent „Journey Around A Soul” c. második lemez képében. Ezzel az albummal több nagyobb koncertre és fesztiválra (pl. Gothica, Sziget, Metal Millennium stb.) eljutott a zenekar, és külföldi terjesztést is kapott a kiadó részéről. A harmadik “New Dreams' Cradle” c. lemezt a Hammer/Nail Records 2003. nyarán jelentette meg olyan számokkal, mint a “Pure Flying”, “...And Some Thoughts”, amelyek több válogatáson is szerepeltek (pl. TAZ, Gothica stb.)
2003. végére a zenekar belső gondok miatt feloszlott, ekkor úgy tűnt nem lesz folytatás. 2004. új tagok keresésével, és zeneírással telik, majd lassan kezd kibontakozni egy ’új Ideas’. Ennek köszönhetően hamar körvonalazódott a következő album (Demo of the next album '04 - '05).
2005. márciusában több énekes meghallgatása után, a zenekar megtalálja a megfelelő hangot Kun Anita énekesnő személyében. 2006. májusában a Hammer/Nail Records-nál megjelenik a negyedik Ideas album Kalapács József és Andy B.Franck vendégénekesek közreműködésével, “Ébredés/Revival” címmel, magyar és angol nyelven. Még ebben az évben Békési László dobos úgy dönt búcsút vesz a zenekartól. Helyére egy régi közös ismerős, Takács Tamás kerül.
2007. áprilisában elkészül a zenekar új videóklippje az “Angyal” című dalra. Szeptemberben 4 év után, újra a csapat tagja Preil Tibor gitáros, majd az új anyag már csaknem befejezése előtt elhagyja a zenekart Hamburger Ferenc billentyűs. 2008. januárjában csatlakozik a zenekarhoz Gallay Lajos billentyűs, így ismét teljes a felállás. 2008. decemberében megjelenik az ötödik nagylemez Főnix / Phoenix címmel. 2009. júniusában sajnos ismét tagcserére kerül sor. Elhagyja a zenekart 15 év után Torma Mihály basszusgitáros és Zelizi László gitáros. Ezek után az együttes úgy dönt, hogy Tibcsy marad az egyedüli gitáros és szerencsére Misi helyére is idejében sikerül megtalálni az új basszert Schlick Attila személyében, aki nagyon hamar fel is zárkózik a zenekarhoz.
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i