Fluor Filigran

stílus: Rap

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 44248

dalok száma: 97

leírás:

Karácson Tamás, azaz Fluor vagy Fluor Tomi (Várpalota, 1987. augusztus 5. – ) magyar rapper illetve médiaszemélyiség. Korábban Fluorid, majd Fluor Filigran néven volt ismert. Zenéjében eleinte az unde... bővebben
Karácson Tamás, azaz Fluor vagy Fluor Tomi (Várpalota, 1987. augusztus 5. – ) magyar rapper illetve médiaszemélyiség. Korábban Fluorid, majd Fluor Filigran néven volt ismert. Zenéjében eleinte az underground hiphop dominált olyan számokkal, mint például a Gecigránát, majd 2010-től a populárisabb irányba fordulva a Mizu című slágerrel vált széles körben ismertté. Stílusában a rap, a hiphop és a dzsessz elemei ugyanúgy megtalálhatóak, mint az elektronikus zene vagy az Auto-Tune-nal korrigált ének. vissza

bio:

Egy kicsivel több szabadság, egy kicsivel több őrület. A székesfehérvári Fluor 1987-ben született, 2001. óta szövegel, gyermekkora óta a zene rabja. 2004-ben egyedülálló módon, 16 évesen, az „Eg... bővebben
Egy kicsivel több szabadság, egy kicsivel több őrület. A székesfehérvári Fluor 1987-ben született, 2001. óta szövegel, gyermekkora óta a zene rabja. 2004-ben egyedülálló módon, 16 évesen, az „Egy pillanat” című dalával 232 előadó közül megnyerte az Animal Cannibals akkori hip-hop tehetségkutatóját, a Mikrofon Mániát.
Egészen 22 éves koráig az underground hip-hopban tevékenykedett; Magyarország első számú hip-hop oldalának szerkesztőjeként, az AP! Névre hallgató rádiós rapműsor egyik vezetőjeként és természetesen előadóként is.
Az igazi áttörést a Partyarc című dala hozta meg, melyet lakótársával és jóbarátjával, SP-vel dobott piacra 2010-ben. A dal nézettségi rekordokat döntött a youtube-on és fiatalok ezreivel kedveltette meg a „partyszemüveget”. Ugyanebben az évben indult a Viva Tv valóságshow-ja, a „Stáb a Balatonon”, ami Tomika és még öt előadó nyári élményeit örökítette meg, az erről készült dal "Mekkora show" címmel futott a zenecsatornán. Év végén az Indigó Utcával elkövetett, PontPontPont című dal az MR2 Top 30 első helyéről nyitott, később Fluor az MR2 Akusztikban is vendégeskedett.
A 2011-es év még nagyobb meglepetéssel indult, ugyanis január elején debütált az új lemez, a "Lájk", és a Mizu című videoklip, ami minden várakozást felülmúlt, mindössze öt hét leforgása alatt 2 millió fölötti nézettséget produkált a Youtube-on, ami április végére már az 5 és fél millióig kúszott fel. Kitört a Mizu láz, soha nem látott mennyiségű cover (átdolgozás) készült, amik közül a Kesh lounge-os verzióját az MR2 is előszeretettel pörgeti.
"Történelmi" pillanatnak mondható az is, amikor az alaptörvény utolsó vitájában a Fideszes Rétvári Bence a dalból idézve azt mondta, hogy "a hétvégi tüntetéseken ismét kiderült", hogy az MSZP és az LMP összenőtt, mint "két kicsi legó". Az LMP később erre Fluor "Off" című számával válaszolt. Ezután már a kereskedelmi rádiók sem kerülték meg a dalt, a Class Fm-en is rotációba került a bulihimnusz. Különleges életszemléletével, életszeretetével és egyedi show-jával party-ról party-ra elkápráztatja a közönséget, akikkel talán minden előadónál közvetlenebb módon tartja a kapcsolatot, ahogy azt egyik számában is vallja, „mindenki a haverom”. Egy halom stílusban kipróbálta magát, lételeme a kísérletezés, a határfeszegetés.
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i