Sense Of Silence

stílus: Gótikus

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 8607

dalok száma: 28

leírás:

A Sense Of Silence a magyar goth-rock stílus egyik meghatározó alakja. Az együttes 2003-ban alakult, első lemezüket, az Ígéret földjét 2009-ben adták ki, azt megelőzően pedig számos dal fűződik a nevü... bővebben
A Sense Of Silence a magyar goth-rock stílus egyik meghatározó alakja. Az együttes 2003-ban alakult, első lemezüket, az Ígéret földjét 2009-ben adták ki, azt megelőzően pedig számos dal fűződik a nevükhöz. vissza

bio:

A Sense Of Silence csapata ma már az altero-goth zene egyik meghatározó formációja Magyarországon. Azok, akik már megismerkedtek a zenekar dalaival igazán megkedvelték különleges és egyedi zenei vil... bővebben
A Sense Of Silence csapata ma már az altero-goth zene egyik meghatározó formációja Magyarországon. Azok, akik már megismerkedtek a zenekar dalaival igazán megkedvelték különleges és egyedi zenei világát. Aki először találkozik a csapat zenéjével, egy kicsit mindig furcsán hallgatja a Sense Of Silence dalait, de valami mégis megfogja, majd a második, harmadik alkalommal már azon veszi észre magát, hogy énekli a különös, néha darkos, borongós, néha rockos, pergős, néha egészen lágy és humoros, helyenként ironikus sorokat, vagy pörög az egészen mély, már-már goth – hardcore világát idéző zenére.
A legtöbben azonnal leszűrik azt, hogy ez más, mint a többi, egy kicsit hiánypótló zenei gondolat, olyan, ami még alig van jelen a legtöbbször külföldi trendeket másoló zenekarok között.
A Sense Of Silence zenekart 2003. tavaszán alapította KOCSIS ISTVÁN, billentyűs és SOLYMOSI LÁSZLÓ ének, gitár (Bocs Hogy Élünk, Apokrif). Ezt követően 2003. nyarán csatlakozott a zenekarhoz KISS ZOLTÁN, gitáros (Manufucktura, Krízis) és JANTIK ZSOLT, basszusgitáros (Free Spoken). Utolsóként BOZSIK TIBOR, dobos lépett be a formációba (Manufucktura, Jones, Blues Transit), 2004 februárjában. Az így kialakult Sense Of Silence, népszerűbb nevén az S.O.S., 2004 májusában adta első koncertjét.
Az alternatív zenét a modern rock elemeivel ötvöző csapat dalai hamar népszerűvé váltak a közönség körében, ott is elsősorban a dark-gothic-wave műfaját kedvelők között. 2006-ban már a műfaj kép ismertebb csapatával, a De Factoval és a Garden Of Edennel is több közös turnén bizonyíthatott a formáció, játszott együtt a Nulladik Változattal, Mátyás Attilával, az FO System legendás frontemberével stb.
2007 végén újabb fontos változás történt a formációban, Kiss Zoltánt a gitárnál KŐSZEGI ZOLTÁN váltotta, vele egy kicsit karakteresebb, keményebb hangzása lett a zenekarnak. Ezt jelzik az újabb dalok is: MEGVÁLTÓ KÖNNYE; FÉLELEM TEMPLOMA; FÉNYHOZÓ.
A koncertjeiket egyre többen látogatják, így, mivel szerencsére egyre nagyobb az igény rá, 2008. végére már rögzítésre is kerültek a Sense Of Silence első –angol és magyar nyelvű albumának 4 dala, majd A Methal Hammer zenei mellékleteként 2009. áprilisában meg is jelent 11 magyar dalból és 4 angol bonusz trackból álló első lemezük ÍGÉRET FÖLDJE címmel. A jelenleg hozzávetőlegesen 2 órás programjukból már több szám a közönség kedvencévé vált: az ENGEDD, HOGY ÉREZZELEK, MEGHASADT VILÁG, TALÁN, VALAHOL stb. már igazi sláger a Sense Of Silence rajongók körében. 2004-től a program sajnálatos megszűntéig folyamatosan részt vett a csapat a NIGHT BREED Fesztiválon, emellett 2006 óta a GOTHICA FESZTIVÁL fellépői között is számon tartják a formációt, 2007-től már az EFOTT-ra is meghívták a zenekart. Rengeteg klubban játszottak már az országban, Mosonmagyaróvártól, Debrecenig. Budapesten a Marco Polo klubban (most: After Music Club) szinte kéthavi rendszerességgel játszott az együttes.
Így a Sense Of Silence zenekar koncertjeit egyre többen látogatják, és egyre inkább sikerül egy-egy hangulatos bulin megmozdítani azt a bizonyos belső Csendet a jelenlévők mindegyikében.
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i