Ádok Zoli

stílus: Pop

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 15962

dalok száma: 24

leírás:

Zoltán Szegeden született, a családja második gyerekeként. Egy nővére van (Marietta). A Szegedi Művészeti Szakközépiskolában kezdte el középiskolás tanulmányait balett szakon. Két évvel később átjelen... bővebben
Zoltán Szegeden született, a családja második gyerekeként. Egy nővére van (Marietta). A Szegedi Művészeti Szakközépiskolában kezdte el középiskolás tanulmányait balett szakon. Két évvel később átjelentkezett a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, ahol 1996-ban érettségizett. vissza

bio:

Szegeden a középiskolai tanulmányai mellett a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, ahol olyan művekben játszhatott, mint például: a Chicagoban, My Fair Ladyben, Anyegin, Marica grófnőben, A trubadúrb... bővebben
Szegeden a középiskolai tanulmányai mellett a Szegedi Nemzeti Színház tagja volt, ahol olyan művekben játszhatott, mint például: a Chicagoban, My Fair Ladyben, Anyegin, Marica grófnőben, A trubadúrban és a Bánk bánban.
Pécsett is folytatta a színészkedést, egyszerre volt tagja a Pécsi Nemzeti Színháznak és a Pécsi Balett Társulatnak. Ez alatt az idő alatt olyan produkciókban táncolt, mint a Coppélia, Rómeó és Júlia és a Csodálatos mandarin.
1997-ben a Magyar Fesztivál Balett tagjaként részt vett a Nap szerettei és a Boleró előadásaiban.
1998-tól több színház tagja is volt. A Budapesti Operett Színházban, mint a Hotel Menthol és a Van, aki forrón szereti, a Tatabányai Nemzeti Színházban pedig az Emil és a Detektívekben, mely táncjeleneteinek koreográfusa volt. Külföldön is felkérték több szerepre, az ausztriai Klagenfurti Nemzeti Színházban a Csárdáskirálynőben játszott.
2000-ben a La Dance kortárs balett társulat tagja volt. Még ebben az évben leszerződött a baseli Häbse Színházhoz, ahol a Fame című musicalben szerepelt. Ezután a bécsi Metropol Színház tagja volt egy évig.
2001-ben visszatért Magyarországra és egy évig újra a Budapesti Operett Színházban játszott, olyan musicalekben, mint az Elisabeth, a Funny Girl, A muzsika hangja és A kutya, akit Bozzi úrnak hívtak.
2002-től öt éven keresztül külföldön dolgozott. Először két évig tagja volt a berlini Theater am Potzdamer Platzban, ahol régi álma vált valóra azzal, hogy játszhatott a Macskák című Webber musicalben. 2004-től a három éven keresztül a Crystal Cruises nevű óceánjárón, amivel bejárta az egész világot, több musicaldarabban is fellépett (Chicago, Mamma Mia, Macskák, Kabaré, Hegedűs a háztetőn, Miss Saigon, Nyomorultak).
2008-tól a Madách Színház tagja, ahol a József és a színes szélesvásznú álomkabát, valamint a Spamalot című musicalekben szerepel.
2009-ben megkapta első filmes szerepét N.Forgács Gábor Álom.net című filmjében, amelynek egy énekest alakít és a filmből két betétdalt ő énekel.

Forrás: Wikipédia
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i