Kávészünet

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 30522

dalok száma: 29

leírás:

A Kávészünet neve mára egyet jelent a fiatalos és igényes verszenésítéssel.

bio:

A Kávészünet együttes tagjai, Popovics György és Németh Ferenc 2005 tavaszán, egy kollégiumi klubhelyiségben ültek, és versesköteteket olvasgattak. A kollégiumban évekig szobatársak v... bővebben
A Kávészünet együttes tagjai, Popovics György és Németh Ferenc 2005 tavaszán, egy kollégiumi klubhelyiségben ültek, és versesköteteket olvasgattak. A kollégiumban évekig szobatársak voltak, így már jól ismerték egymást. Korábban külön-külön is foglalkoztak már zenével, de közös pályafutásuk itt vette kezdetét. Bár különböző stílusú, műfajú zenéket kedvelnek, akkor a klubszobában jamelésbe kezdtek, melyet valami hirtelen jött gondolattól vezérelve a versekkel is összekapcsoltak. Ebből rendszeres tevékenység vált, így születtek meg első megzenésített verseik, például a Csonka vers, a Mama.

Kicsivel később a kollégiumi diákok számára műsort adtak, és ennek sikerén felbuzdulva más kollégiumokban, iskolákban is felléptek megzenésített verseikkel, ahol nagyon jó fogadtatásban részesültek. Ezután versenyekre, tehetségkutatókra jelentkeztek, és rendszerint kiemelkedő eredményeket értek el. Saját számokat is előadtak néha, de elsősorban a versekre fektették a hangsúlyt, melyeket mindig közösen választottak ki. Ekkor még nem volt neve a duónak, a Kávészünet nevet a Csillag Születik című tehetségkutató műsorra való jelentkezéskor találták ki. A név abból ered, hogy az általuk előadott zene kellemes, megnyugtató, épp egy kávé elszürcsöléséhez ideális. A műsor ideje alatt és után jelentősen megnőtt a felkérések száma, azóta kávézókba, éttermekbe, ünnepi eseményekre járnak egy szál akusztikus gitárral, de fesztiválokon, klubokban is lehet velük találkozni, ahol nagyobb zenekari felállással szoktak koncertet adni.

A két fiatal számára fontossá vált, hogy mások is megszeressék az irodalmat, így iskolákba járnak rendhagyó irodalom órákat tartani, ezzel népszerűsítve a verseket az erre egyébként kevésbé nyitott tanulók számára is. Így tevékenységük nemcsak szórakoztató jellegű, hanem kulturális szempontból is fontos szerepet kap.

Forrás: Hivatalos oldal

vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i