Ohrana

stílus: Rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 13027

dalok száma: 4

bio:

Valamikor 2007 Szeptember közepére tehető az Ohrana zenekar indulása. A zenekar tulajdonképpen olyan fiatalokból állt össze, akik már gyerek koruk óta szerették, hallgatták a nagy "klasszikusokat" a ... bővebben
Valamikor 2007 Szeptember közepére tehető az Ohrana zenekar indulása. A zenekar tulajdonképpen olyan fiatalokból állt össze, akik már gyerek koruk óta
szerették, hallgatták a nagy "klasszikusokat" a 80-90-es évek magyar metál zenéjének úttörőit, mint a Pokolgép, az Omen, a Moby Dick , az Ossian és egyéb zenekarok albumait! Ezek a zenék természetesen kifejtették hatásukat az Ohrana stílusára. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen még ez előtt áll az a nem elhanyagolható két esztendő.


Menjünk vissza 2004 tájékára, ahol elkezdődött a zenei pályafutás. A zenekar minden tagját Nagy Imre tanárúr nevelte a zenére, akinek a mai napig nagy hálával és köszönettel tartozik az egész csapat a kitartó munkájáért! Talán ez lehetett az egész forráspontja.
Elérkezett 2007 , és hozta magával a vágyat, a zenélésre. A próbaterem biztosítva volt. Ide , eleinte összejárkáltak az akkori barátok, haverok. Voltak nagy bulik, gitárnyúzás, és egy 1000 éves amati dob, ami iszonyatosan szólt. Ezután jött a komoly terv, a ZENEKAR .
Kiss Sándor és Bánhegyesi Richárd közös szervezése alatt jött létre a banda.


Rideg Dávid , Kiss Klaudia, Baranyai Tamás csatlakoztak a zenekarhoz. Így 5 taggal elindult az Ohrana.
Az első probléma ekkor ütötte fel a fejét.

Hangtechnikára volt szükség. Nos , a hangtechnikát kezdetben egy házilag gyártott 300 wattos mélyhűtő nagyságú fa dobozba szerelt elektronika , egy végfok és egy 4 sávos keverő jelentette.
Ezen ordított a metál, a szomszédok kedvéért. Meg is kaptuk az első feljelentést, aztán a másodikat is, köszönjük szépen . :)

Mivel a zenekar fő támogatója : alias Kiss Sándor "Rugó" és felesége Marika látta a zenekarban a tehetséget, akarást, jövőt. Úgy döntöttek , hogy támogatják a zenekart! Ezúton is örök hála nekik!!! Szépen sorban meg lettek a szükséges felszerelések. Több és nagyobb teljesítményű hangfalak, jó hangszerek, új keverő , új dob felszerelés.
Elkezdődtek a koncertek, 2 havonta 1 fellépés. Később már havi szinten 1-1 koncertet bonyolítottak le.
Még a pécsi rockmaratonon is helyett kapott a zenekar, tehetségkutató kategoriában.

Baranyai Tamás a zenekar kísérő gitárosa Finnországban kapott tanulmányi lehetőséget, amivel élt, így a kint töltött időre , megállapodás szerint elhagyta a bandát, igy kapott szerepet Labundy Milán a zenekarban.
Ahogy telt múlt az idő, a zenekar teljesen összekovácsolódott már az új taggal Milánnal. Új dalok születtek, rengeteg közös koncert, közös ötlet.

Már 2009 márciusában járunk , felmerül az ötlet, hogy kellenne készíteni egy stúdió albumot, egy bemutatkozó lemezt. Hosszas kutakodás után megtalálták Pallagi Attilát az AMP stúdió tulajdonosát, és hangmérnökét.
Nála vették fel az első lemezt 2009. áprilisában.
A lemez Bilincsbe Verve címmel jelent meg, 4 dalt tartalmaz.

2011 szeptember: Elkészűlt az első (nem demo) lemez! A "Hanyatló Század" című album tartalmazza a demó lemez 4 nótáját, és felkerült mellé még 3 űtős téma!

vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i