Tóth Reni

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 6283

dalok száma: 12

bio:

A karcos hangú, Magyar Örökség-díjas Tóth Renáta közel két évtized aktív zenélés után készítette el első szólóalbumát. A Kormorán egyik énekesnője tinédzserként öt évig a Harley Davidson Bandben z... bővebben
A karcos hangú, Magyar Örökség-díjas Tóth Renáta közel két évtized aktív zenélés után készítette el első szólóalbumát.

A Kormorán egyik énekesnője tinédzserként öt évig a Harley Davidson Bandben zenélt, majd Demeter György mellett a Bulldózerben folytatta.

Onnan igazolt át a Rat Boysba, amely ír és country muzsikát játszott.

2000 óta pedig a Kormorán egyik énekese, így társaival a patinás etno rock zenekarban hagyományainkat, veretes népzenénket korszerű zenei eszközökkel mutathatja meg.(ma már az Örökség nevű zenekarban folytatja ugyanezt a stílust :) )

„A sors megadta azt is, hogy Deák Bill Gyulával duettet énekelhettem a Blueskirály jubileumi lemezén, az EDDA pedig több koncertjére hívott meg vendégfellépőnek. Vokálozhattam Cserháti Zsuzsának, Demjén Ferencnek és Charlie-nak, és szerepelhettem több rockoperában, így a Megfeszítettben is“ – emlékeztet Tóth Reni. vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i