Meszecsinka

stílus: Világzene

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 11213

dalok száma: 29

leírás:

Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, n... bővebben
Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. A zenekart Oláh Annamari (ének) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. Meszecsinka hét nyelven énekel, négy országból jön (Magyarország, Bulgária, Lengyelország és Horvátország) és Csodaországba tart, ahol a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális az experimentálissal. A zenekar aktívan turnézik. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. A Kinyílok c. klip a vezető világzenei kiadó World Music Network és Európa egyik legismertebb népzenei magazinja, az fRoots video Top10-ében érte el a hatodik helyet. vissza

bio:

Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett. A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy szín... bővebben

Már az első albuma (2012) nemzetközi érdeklődést váltott ki, amely a német Hiperbole Records általi kiadáshoz és sok turnéhoz vezetett.

A második albumát (2014) a Vidor Fesztivál nagy színpadán mutatta be, 1500 ember előtt.

2015 nyarán jelent meg egy négy számos EP, amelyről azt írta a NOWMagazin: „olyan tűz ég benne, ami felperzsel”. Ősszel egy művészi klippel jelentkezett a zenekar.

A Global Hotspots program keretében Magyarország kulturális követeként előadásokat és workshopokat tartott dán iskolákban és egyetemeken.

Meszecsinkát beválasztották azon tíz zenekar közé, akik a Budapesten megrendezésre kerülő WOMEX nulladik napján léptek fel nemzetközi szakemberek előtt.

Meszecsinka harmadik albuma 2016-ban jelent meg és kiemelten pozitív kritikát kapott. A HVG „zseniálisnak” nevezte, a Magyar Narancs pedig „talán az év világzenei albumának”. Németország legnagyobb lapja, a Frankfurter Algemeine is méltatta a zenekart németországi turnéja nyomán.

2017 egy erős klippel kezdődött, ezután következett showcase New Yorkban USA legfontosabb világzenei expóján, az APAP-on.

2018-ban az „Álomban Ébren” albumot Fonogram díjra jelölték.


 

vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i