Nikson

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 18509

dalok száma: 23

leírás:

A Nikson zenekar 2005-ben alakult Győrben.

bio:

Zenéjük több műfajból táplálkozik, de leginkább a punkrock / melodycore a jellemző. A zenekar 2007 januárjától koncertezik aktívan. Ebben az évben meghódították az ország nyugati régióját, majd 2008... bővebben
Zenéjük több műfajból táplálkozik, de leginkább a punkrock / melodycore a jellemző. A zenekar 2007 januárjától koncertezik aktívan. Ebben az évben meghódították az ország nyugati régióját, majd 2008-ban a keleti országrész felé is nyitottak. Útjuk során folyamatos elismerésben részesültek, fellépéseik médiavisszhangja rendre pozitív. Ennek eredményeképpen felléphettek a 2007-es és 2008-as VOLT fesztiválokon és a 2008-as Rockmaraton fesztiválon. 2007 oszén egy német koncertszervezo iroda is felfigyelt a zenekarra, ennek köszönhetoen koncertet is adtak Berlinben. A következo év is folyamatos koncertezéssel telt, a tavasz folyamán több ausztriai koncerttel, felléphettek például többek közt az elso számú osztrák poppunk zenekar, a 3 Feet Smaller társaságában is. 2008 szeptemberében megjelent elsõ nagylemezük „So Far From Home” címmel a hazai Edge Records gondozásában, illetve az Egyesült Államokban a Bite Me Records kiadásában. A lemez fogadtatása a vártnál is jobban sikerült, ezt a több száz eladott lemez, és több mint 300 ezres internetes hallgatottság is bizonyítja. A lemez megnyitotta az utat a srácok számára a nemzetközi koncertezés felé. 2009 ismét mozgalmasan indult, hiszen az év elején olyan sztárokkal léphettek fel, mint a kanadai This is a Standoff vagy a szlovák Good Reason, továbbá részt vettek a Macskanadrág lemezbemutató turnén, mint vendég zenekar. Júniusban leforgatták elso videoklipjüket a „Stay With Me” címû dalhoz, õsszel pedig Skóciában népszerûsítették albumukat és Magyarország zenei hírnevét. Az év végén pedig kijöttek a „Blue Bird” címû kislemezzel. A zenekar tagjai sok-sok munkával, elhivatottsággal és odaadással próbálják segíteni a bandát mind a hazai, mind a nemzetközi hírnév felé. 2008-tól a budapesti Underground Store és a Famous Stars and Straps támogatását élvezik, 2009-tol a pedig a Magyarországra betöro Cocaine energiaital is támogatja oket. Fennállásuk során több ízben is szerepeltek a Bravo és IM tinimagazinok hasábjain, illetve az OFFLINE és CKM magazinban. Jelenleg a 2010-es év szervezése folyik, mely során a Nikson ismét bejárja Magyarországot, októberben angliai turnéra megy az ELITE TourBooking UK szervezésében, novemberben pedig Skandináviába látogat a LIVE WIRE Booking szervezésében. Ezen kívül tervben van még egy Németországi turné, illetve egy új videóklip felvétele a “Blue Bird” EP egyik dalához. De még nincs vége!

Forrás: mymusic.hu
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i