L.I.E.S.

stílus: Rock & Roll

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 15845

dalok száma: 26

leírás:

Debreceni rockegyüttes.

bio:

"Hihetetlen adrenalin fröccs az, amit a L.I.E.S. -tól kapsz, ha végighallgatod a lemezeiket. Itt ülök, üres aggyal egy átmulatott hétvége után, és azt hittem egy nőn kívül más már nem pörget föl. De... bővebben
"Hihetetlen adrenalin fröccs az, amit a L.I.E.S. -tól kapsz, ha végighallgatod a lemezeiket. Itt ülök, üres aggyal egy átmulatott hétvége után, és azt hittem egy nőn kívül más már nem pörget föl. De a Cocaine Cowboy, és az Út Szava megtette. Lássuk csak: ez a négy összetevő. L.I.E.S., Cocaine, az Út, és a Nő. Tökéletes! "
                                                      ( Rockélet magazin 2010. II. évfolyam 18. szám )

A pattant sivatagi rockot játszó zenekart Joness és Bimm - Bamm keltette életre 1990 -ben egy átmulatott éjszakán egy debreceni kocsmában. Azonnal elkezdődtek a próbák, egyelőre csak kettesben (gitár - dob), majd olyan vendég zenészek is megfordultak az akkor még inkább punkosabb irányt követő fenekarban, mint pl. Kovács Axel (később President majd Kerozin), Jessy , Chriss (rövidebb ideig Replika). Nando el As már a megalakulás évében csatlakozott a bandához, gyorsan leváltva az akkor még Glammster Axelt.
Botrányosabbnál botrányosabb fellépések következtek, aki látta őket akkoriban, az mai napig emlékszik rájuk. 92 ben rögzített demójuk a Hot Rod Fuck Machine még mindig etalonnak számít a gyűjtők körében...Ekkor már kezdett a zenekar stílusa letisztulttá válni, s a punkosabb hatásokat elhagyva csak az ősökre koncentrálni, olyanokra, mint a Circus Of Power, vagy a Zodiac Mindwarp And The Love Reaction.
'93- ig az ország minden településére eljutottak, az akkoriban szebb napokat megélt Auróra társaságában. '93 tavaszán egy kiadó felfigyelt a fenekarra, s rövid tárgyalások után a L.I.E.S. stúdióba vonult, majd megjelent a várt első albumuk, a Fallicus Cultus, mely sok motorosnak okoz mai napig örömet... Még több fellépés, még több őrület, majd '94-ben a fenekar eltűnt a színről. Senki nem tudja mi történt velük 6 éven keresztül, mígnem 2000-ben Johnny helyén Cyberrel a gitáros poszton, s Chriss helyén Attila M.ä.ä.D. -dal a basszusnál, újra belendült a csapat, s olyan dalokkal léptek fel, mint az Út Szava, Üldözött Ördög, Tequila, vagy akár a Térdre és Szeress! Két éven keresztül fellépések sorozata, majd 2002-ben újra csend a zenekar körül…
Újabb 6 év szünet (amiről szintén teljes a hírzárlat) után 2008 januárjában a fenekar ismét életjelet adott magáról, egy 4 állomásos texasi (!) turné keretében, mely a Cocaine Cowboys Ride In Texas Tour nevet kapta... Különlegessége ennek a turnénak többek között az, hogy a szólógitáros posztot kisegítőként, egy helybéli leányzó, név szerint Sally The Lizard töltötte be, aki a Rock N Bitch-ben nyúzta a húrokat... A C.C. tour –nak köszönhető, hogy a fenekarra felfigyelt a már említett Circus of Power managementje, s a készülődő C.O.P. Working For The Machine című tribute albumra felkerült a legendás Ne Várj Rám című L.I.E.S. – C.O.P. dal 1993 -ból, archive bonus track -ként... (!!!) Mindezek mellett természetesen kalandjaikat, élményeiket is megzenésítették, s olyan nagy klasszikusok születtek, mint az Út, a Szex, és a Rock N Roll, vagy a Ne Sírj (Csak Szopj), vagy akár a Cocaine Cowboy...
Hazaérkezésük után azonnal csatlakozott a fenekarhoz B.'la el Chico, aki a szólógitáros posztot tölti be Sally the Lizard után.  2008 decemberében egy Holland „ Fehér Hó, Zöld Karácsony „ turné indult volna, de az utolsó pillanatban, Bimm – Bamm súlyos ínhüvelygyulladása miatt elhalasztották. 2009 nyár elején azonban megjelent az új album, mely a 2008–as Cocaine Cowboy turné emlékeit idézi fel… A L.I.E.S. visszatért, s mindent megtesz, hogy Útra, Bűnbe, vagy Extrém Szexre csábítson, ahol vár Rád: HELLDORADO!
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i