DeViszont

stílus: Funk Rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 21544

dalok száma: 12

leírás:

A DeViszont egy miskolci funky-s rockzenét játszó zenekar. Jelenlegi felállásában Tóth Andris énekel és felel a szövegekért, Jobbágy Bence és Csécsi Levente gitároznak, Domján Gabi basszusgitározik é... bővebben
A DeViszont egy miskolci funky-s rockzenét játszó zenekar. Jelenlegi felállásában Tóth Andris énekel és felel a szövegekért, Jobbágy Bence és Csécsi Levente gitároznak, Domján Gabi basszusgitározik és Tálas Áron dobol. Zenéjükben sokféle hatás megtalálható, amely összességében azonban nem kifejezetten követi az újabb irányzatokat. Trendérzékenység helyett a DeViszont jellemzően a 60-as és 70-es évek zenéihez nyúl vissza, és fülbemászó dallamait kísérletező kedvű funky ízekkel fűszerezi. Hangzásukra és dallamvilágukra érezhetően hatással volt a Red Hot Chili Peppers korai funkja, a Black Sabbath hard rock riffjeinek hatásai, a 70-es évek progresszív rockjának (Yes, Pink Floyd) különböző elemei, valamint a Beatles hagyományaira építő popos attitűd. A DeViszont számainak karakteréhez hozzátartozik a többszólamú énekek hangsúlyos jelenléte is. 2010-ben egyike voltak a két magyar zenekarnak, akik Bécsben képviselhették hazánkat az International Live Award nemzetközi tehetségkutatón. Azóta is folyamatosan koncerteznek, vidéken és a fővárosban egyaránt és a nyári fesztiválok fellépői között is megtalálhatóak. 2011-ben két két videoklippel, egy nagy-, illetve egy kislemezzel is jelentkeztek. vissza

bio:

A DeViszont Levente és Bence egymásra találása után, Áron színrelépésével 2008. július 22-én született, normál testsúllyal és magassággal. Szerencsére a lehető legkorábban (ráadásul egészen pörgőse... bővebben
A DeViszont Levente és Bence egymásra találása után, Áron színrelépésével 2008. július 22-én született, normál testsúllyal és magassággal.

Szerencsére a lehető legkorábban (ráadásul egészen pörgősen :)) megeredt a nyelve, Ondecs István vagyis Bygyó jóvoltából, majd napra pontosan fél év múlva egy igazi bőgőmasinát is kapott: Varga Tamást azaz Tehót, a Ritmiklift zenekar basszusgitárosát, mégpedig Csesznok Krisztián helyére.


Ebben a formában a DV 2009 május 9-én meg is tette első lépéseit a világhír felé, a Miskolci Egyetemi Napok egyik színpadán. Ugyanebben az évben nagycsoportos is lett a banda, hiszen több száz nevező közül egyike volt a két döntős magyar zenekarnak, melyek az International Live Awards nemzetközi zenei tehetségkutató versenyben Bécsben képviselték hazánkat.

2010-ben, két tagcsere után (Bygyót Andris váltotta az énekesi poszton június elején, majd Tehót Gabi októberben) úgy fest, kialakult egy működőképes felállás, ami bátran néz majd szembe a kamaszkor kihívásaival.

A miskolci HangArt stúdióban befejezett hosszas de alapos stúdiómunka után, 2011 április 18-ától INGYENESEN LETÖLTHETŐ első kislemezük amely a Nagyon kis lemez címet kapta, melynek 320 című számához készült első videoklipjük is.
Ugyanitt került rögzítésre első Kerek perec című nagylemezük is, melyet szintén ingyenesen hozzáférhetővé tettek 2011 legvégén, és melynek egyik dalában, valamint az ahhoz készült videoklipben Funktasztikus -a hazai undergruond rap egyik vezéralakja- működik közre. vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i