Velőrózsák

stílus: Alternatív

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 29293

dalok száma: 1

leírás:

A Velőrózsák (az alapítók fanyar önmeghatározása szerint: „gasztrozenekar”) 2010 nyarán alakult, három taggal, akik a múltban, ilyen-olyan formában már zenéltek együtt.

bio:

Percsy Zoltán basszusgitáros és Kispál András középiskolai osztálytársak voltak, s annak idején Keselyűk Esztrádzenekart, majd később a Vadkans néven alakítottak együttest. Útjaik később elváltak - ... bővebben
Percsy Zoltán basszusgitáros és Kispál András középiskolai osztálytársak voltak, s annak idején Keselyűk Esztrádzenekart, majd később a Vadkans néven alakítottak együttest. Útjaik később elváltak - Percsy Szabó család néven hozott létre zenekart, a gitáros pedig az éppen alakuló Kispál és a Borzba távozott. Tóth Zoltán „Csülök” dobos és Kispál - ezt talán többen tudják - ugyancsak zenéltek már együtt, hiszen jó pár évig együtt voltak az ismert hazai alternatív zenekar tagjai. A formálódó új zenekar hónapokig énekes gondokkal küzdött, amíg 2011. március elején megtalálták az igazit - Pavlicsek László énekes-gitárost.
A formáció zenei stílusát több hangulat, több zenei hagyomány formálta, formálja - a Velőrózsák saját definíciója szerint az „ami eszünkbe jut” elv határozza meg. Ha egyszerűen akarunk fogalmazni (és nem kerüljük ki az óhatatlan összehasonlítgatásokat): olyan is, mint a Kispál és a Borz, meg nem is.
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i