BLR

stílus: Rap

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 38365

dalok száma: 24

leírás:

Rapper, zeneszerző.

bio:

Eredeti nevén: Vincze Gergely, 1984 január 5.én látta meg a napvilágot. Budapesten, egy 4. kerületi lakótelepen nőtt fel. A zene mindig is érdekelte, gyerekkorában mindenre vevő volt, aminek köze volt... bővebben
Eredeti nevén: Vincze Gergely, 1984 január 5.én látta meg a napvilágot. Budapesten, egy 4. kerületi lakótelepen nőtt fel. A zene mindig is érdekelte, gyerekkorában mindenre vevő volt, aminek köze volt a dallamokhoz és a ritmushoz. Mire felcseperedett, már rég csak a hiphop, meg a zenélés érdekelte. Ott kezdődött nála a dolog, mikor elkezdett saját zenéket szerkeszteni egy PS1-es zeneszerkesztő "játékkal". Akkor tapasztalta meg először, hogy milyen érzés egy saját zenei világot létrehozni, és azt belülről alakítani. Eltelt pár év, mire megismerte Luz-t és Lupo-t, addigra már volt egy kis ócska számítógépe és reason 2-vel (később3,4) írt saját rap alapokat és számokat, amiket otthon vett fel egy mikrofonnak csúfolt műanyag botsáska segítségével. Sok dal született így, mint a csuma, a blr a házban, te kis ribbanc, 3ezres mikrofon, velem a 4, stb. Ebben az időszakban élte bulizós korszakát, a hétvége egyet jelentett a partyval, ő ezt is kicsit komolyabban vette, mindig ott volt valamelyik helyen, ahol hiphop-ot vagy RnB-t játszottak. Ez még inkább ösztönözte, hogy minél jobb zenéket írjon, és egyszer majd arra is bulizzanak az emberek! Teltek az évek, és megismerte Curtis-t, akinek elsőre eldöntötte, hogy segíteni fog, amiben tud, mert tetszett a hozzáállása és az eltökéltsége. Ugyanazt a vasakaratot látta Curtisban, mint ami benne is volt mindig, hogy mutassák meg, hogy szól a hiphop Újpesten! 11 alapot írt a CurtisMánia lemezre, de terveznek közös EP-t Curtis-el, és sok újdonság várható Luz, Lupo, Spy részéről is. 

2011-ben megjelent első lemeze szerzői kiadásban „Oujee” címmel. Ebben az évben ismerkedett meg Majkával aki a „Belehalok” című szám közreműködésére kérte fel. Hamarosan egy album következett melyen BLR 5 saját dalban és több közreműködésben is részt vett. A „Belehalok” című videoklipet több mint 22 millióan nézték meg a video megosztó portálon.
2013 elejétől a Dj Gem-B által alapított R’n’B All Stars partysorozat állandó tagja.
2014-ben jelenik meg következő szóló albuma, melynek előfutárai a „Blablabla” és a „Viszlát” című dalok.


DÍJAK
2013 - Story Közönség díj /Belehalok/
2013 - Fonogram - Az Év Dala /Belehalok/
2013 - Bravo Otto - Az Èv dala /Belehalok/
2013 - Viva Comet - Superfan díj /Belehalok/

DISZKOGRÁFIA
2011 - Oujee /Szerzői Kiadás/
2012 - Belehalok - Majka, Curtis, BLR /Magneoton/
2013 - BlaBlaBla - Maxi lemez /HaRo Production/

Forrás: facebook.com/BLR.84
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i