Szatmári Orsolya

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 5203

dalok száma: 1

leírás:

Születési idő 1975. június 30. Születési hely Balasagyarmat, Magyarország Foglalkozás énekesnõ, énektanár, tánckoreográfus

bio:

Szatmári Orsi Balassagyarmaton született, ahol öt éves korától zenei előképzőbe járt, majd kilenc évig zongorázni tanult. Az énekléssel 15 éves korától foglalkozik. 18 évesen közel két éven kereszt... bővebben
Szatmári Orsi Balassagyarmaton született, ahol öt éves korától zenei előképzőbe járt, majd kilenc évig zongorázni tanult. Az énekléssel 15 éves korától foglalkozik. 18 évesen közel két éven keresztül egy zenekarral bejárta Nyugat-Európát, elsősorban Németországban, Ausztriában és Olaszországban lépett fel.
Hazajövetele után háromtagú formációt alakított (Design együttes) és az általa írt és előadott dalokkal, táncos-énekes show műsorral lépett fel. Ezt követően egy fél évet Amerikában töltött, ahol Country klubokban énekelt, majd ismét itthon, a Bionic együttes énekese lett.
Két főcímdal éneklésére is felkérést kapott. Az egyik Friderikusz Sándor -„Meglepő és mulatságos” show műsorának címadó dala volt, a másik a „Barátok Közt” c. folytatásos TV sorozat főcím dala.
1999-ben lett tagja az Akt együttesnek ahol angolszász popzenével színesítették a magyar zenei világot. Több hazai produkcióban közreműködött, többek közt az Irigy Hónaljmirigy egyik női hangja. 2000-ben énekesnői teendői mellett hangképzéssel is foglalkozik. Még ebben az évben, mint az év felfedezettje, eMeRTon díjas lett.
2001-ben Jugoszláviából egy nemzetközi fesztiválon közönségíjat, majd ugyanebben az évben Macedóniából egy nemzetközi zenei fesztiválról második díjat hozott el. Orsi az igényes, minden részében kidolgozott, precíz zenei munka és az elvárásoknak való feltétel nélküli megfelelés híve. Szereti az újdonságokat a megújulást és a természetességet!
2003 –ban megjelent Minden más címmel első önálló szólólemeze melynek zenei és produceri munkálatait maga végezte.
2007-ben jelentkezett ismét egy kislemezzel Mindent a semmiért címmel. 2008-ban az Eurovíziós dalfesztivál magyarországi döntőjén a Véletlen című dallal a legjobb 15 dal közé került. Idén egy régi álmát váltotta valóra és megjelentette Gyűrött levél c. dalát. A dal klipjét is Orsi rendezte. Mivel Az énekesnő szereti a megújulást és a populáris country zenei elemeket, ezért a jövőben is szeretné, ha e zenei stílus fűződne a nevéhez. Így egy különleges hangzású Karácsonyi dallal zárja az idei évet. A dal címe: Karácsony éjjel. vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i