KILIAN

stílus: Grunge

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 5952

dalok száma: 4

leírás:

A KILIAN zenekar egy négytagú, friss budapesti formáció, melynek zenéjére leginkább a stonerrock, grunge jelzők aggathatók.

bio:

"Főként saját, magyar nyelvű dalokat játszanak, néha Pearl Jam, vagy éppen Down nótákkal kiegészítve. A csapatot az ex-Nils gitáros Jacsó Miklós hozta össze, aki régóta gyűlő dalaihoz keresett meg... bővebben
"Főként saját, magyar nyelvű dalokat játszanak, néha Pearl Jam, vagy éppen Down nótákkal kiegészítve.

A csapatot az ex-Nils gitáros Jacsó Miklós hozta össze, aki régóta gyűlő dalaihoz keresett megfelelő embereket.

Hosszas keresgélés, próbálkozás után a dobos posztra ajánlott Gál Dániellel és egy régi baráttal/zenésztárssal, Bálint Áron basszusgitárossal sikerült megalapítani a KILIAN-t.

A banda egy darabig trió felállásban próbált és így is adta első koncertjeit. Részt vettek egy remekül sikerült Queens of the stone age-tribute esten, majd úgy döntöttek, inkább külön énekessel, négyen szeretnék tovább folytatni a zenélést. Ez a kérdés szerencsére alig pár óra le is zárult, mikor egy próba utáni mulatás alatt felmerült György Imre neve. Ő Miki középiskolai osztálytársa és legjobb barátja volt és a többiek is ismerték, így nem kellett túl nagy összeszokás, egyetlen próba után már közösen léptek színpadra. Ezután egy nagyon jó koncert következett: a csapat meghívást kapott a Dürer Kertbe, ahol a nagyteremben tartott „Back to ’91” elnevezésű minifesztiválon léptek fel. Erre az estére minden zenekar 1991-ben megjelent lemezekről játszott, a KILIAN saját dalai mellé a Metallica fekete albumáról és az első Pearl Jam anyagról válogatott össze dalokat. A koncert remekül sikerült, nagyon pozitív visszhangokkal zárult. Néhány hét után stúdióba vonultak, rögzíteni az első kislemezt. A 4 dalt tartalmazó EP Philipp László kezei alatt készült, az Abnormal stúdióban."

Forrás: ldkritika.blog vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i