Kerekes Band

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 9792

dalok száma: 34

leírás:

A Kerekes Band egy magyar népzenei alapokat funk, jazz, rock és elektronikus műfaji elemekkel feldolgozó magyar zenekar, az ethno funk képviselője.

bio:

A Kerekes Band autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszó együttesből hosszú, kitartó tanulás és örömzenélés során csiszolódott a magyar népzene dallamait a populáris könnyűzene legkülönbözőbb mű... bővebben
A Kerekes Band autentikus gyimesi és moldvai népzenét játszó együttesből hosszú, kitartó tanulás és örömzenélés során csiszolódott a magyar népzene dallamait a populáris könnyűzene legkülönbözőbb műfajaival elegyítő zenekarrá. Korszakalkotónak is nevezhető újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen szokatlan, általuk csak "ethno funk"-ként aposztrofált stílussá. Hangzásuk egyediségét az egészen eltérő stílusok találkozása adja.

Az 1995-ben alakult zenekar alapító tagjai, Fehér Zsombor és testvére, Fehér Viktor az együttes zenei alapjait erdélyi és palócföldi népdalgyűjtő körútjaikon és gyimesi mestereik, Tímár János és Tímár Viktor kezei alatt fektették le. Ennek eredményeképp született a Hungarian Folk Music From Gyimes and Moldva címmel első, majd „Fütyül a Masina… ” címmel második lemezük - utóbbi két mesterükkel készült koprodukció. Ezután jelent meg a „Pimasz”, majd a „Fel a kalappal!” című lemezük. 2007-ben a „Pimasz” című lemezüket a Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége hivatalosan is aranylemezzé nyilvánította.

Forrás: Wikipedia

vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i