Grand Mexican Warlock

stílus: Rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 8156

dalok száma: 8

leírás:

A furcsa nevű zenekart az ex-Idoru dobos, Szabó Laci hívta életre 2008 nyarán, olyan társakkal kiegészülve, mint Mohácsi Matyi basszusgitáros (Shell Beach, ex-Idoru), Reich Tamás gitáros (Subscribe), ... bővebben
A furcsa nevű zenekart az ex-Idoru dobos, Szabó Laci hívta életre 2008 nyarán, olyan társakkal kiegészülve, mint Mohácsi Matyi basszusgitáros (Shell Beach, ex-Idoru), Reich Tamás gitáros (Subscribe), valamint Somló Dani dobos (Esclin Syndo). Majd egy év telt el, mire megtalálták a megfelelő énekest, Bodóczy Zoltán 'Undos' személyében, aki a My Small Community-bol lehet ismerős, illetve csatlakozott Hegyi Áron billentyűs (Jazzékiel). vissza

bio:

Az első életjelet 2009 novemberében adták, amikor két demót töltöttek fel a Myspace-re, majd röviddel ezután, decemberben a Dürer Kertben debütáltak, a Turbo és a Fish! vendégeként. A szakma rög... bővebben
Az első életjelet 2009 novemberében adták, amikor két demót töltöttek fel a Myspace-re, majd röviddel ezután, decemberben a Dürer Kertben debütáltak, a Turbo és a Fish! vendégeként. A szakma rögtön egy új "supergroup"-ról beszélt, akik valamiféle progresszív, pszichedelikus rockot játszanak, nem is akárhogy. 
2010-ben többször megfordultak Budapest nívós klubjaiban, koncerteztek vidéken, illetve sikerült bekerülni néhány nyári fesztiválra is, annak ellenére, hogy ez időtájt még nem volt nagylemezük. Időközben kijött az igen merész első videóklip is a We Disappear című számra. 

A 2011-es évet új lendülettel kezdte a zenekar, sikerült kinőni az előzenekari státuszt, erre ékes példa a márciusi lemezbemutató koncert a Szikrában, ahol már saját vizuállal és koncepcióval álltak színpadra, szépszámú közönség előtt, majd áprilisban részt vettek az MR2 Akusztik felvételén is. 
A nyár számtalan fesztiválkoncerttel telt, szeptemberben pedig a Life Of Agony-ból ismerős Keith Kaputo-val adtak sikeres koncertet a Dürer Kertben. Majd a gitáros poszton történt váltás követően – Reich Tamás helyét Maksi Csaba vette át – az őszi-téli fővárosi és vidéki klubkoncertekkel egy időben előrukkoltak egy, a zenekartól kissé idegen rap nótával is, Pálinkás Tamás, az Isten Háta Mögött frontemberének közreműködésével. 

A 2012-es évet egy 12 állomásos országos turnéval kezdték, majd a nyári időszakban a legtöbb hazai fesztiválra is meghívást kaptak. Egy évvel az első koncert után, 2010 december 16-án a MamaZone gondozásában megjelent az Aeons címet viselő első album, amely fordulópontnak tekinthető a zenekar életében. A kicsit sem szokványos, hosszú és merész lemez minden várakozást felülmúlt, a közönség és a szakma részéről egyaránt kiemelkedő figyelmet kapott. 
2012 novemberében hat állomásos európai turnén vettek részt az ausztrál Alithia zenekar kíséretében, majd 2013 tavaszán újabb, 3 hetes európai turné következett a szintén ausztrál Greenthief zenekarral. 

A Grand Mexican Warlock második nagylemeze 2014. március 3-án jelent meg Hell Sweet Hell címmel. Röviddel ezután bemutatták az albumhoz kapcsolódó első videoklipet, melyet a Fisherman’s Tale-re forgattak a Kincsem Parkban, mintegy 70 fős stábbal, Koblicska Péter Örs rendezésében. A Hell Sweet Hell lemezbemutatójára az A38 hajón került sor 2014. március 20-án, majd vidéki koncertek és egy négy állomásos balti turné következett, többek között az igen rangos Tallin Music Week-en is bemutatkozott a zenekar. Nyáron a szokásos fesztivál fellépések mellett lebonyolítottak egy Balaton körüli turnét, akusztikus és hangos koncertekkel. 
2014-ben a Hell Sweet Hell-t Fonogram-díjra jelölték “Az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele” kategóriában, a Kettőnégy Gumizsiráf díjátadón pedig elhozták “Az év albuma” díjat. 
Novemberben megjelent a lemezhez tartozó második videoklip a Birds In Cage című dalra, Somlai Tamás rendezésében. 
A 2014-es évet a zenekar az 5 éves születésnapi koncertjével zárja a Dürer Kert nagytermében. 

Forrás: mamazone.hu vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i