Elefánt

stílus: Alternatív rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 20823

dalok száma: 34

leírás:

A jelenlegi formájában 2012 januárja óta Budapesten együtt zenélő, egyébként szombathelyi gyökerű Elefánt, 2011 decemberében mutatkozott be a nyilvánosság előtt.

bio:

A két alapító által írt Magányos című daluk - és az ahhoz a Kodály Method projekt által készített klip - pillanatokon belül nagy siker lett. A szerzőpárosban megérett zenei koncepció végképp szü... bővebben
A két alapító által írt Magányos című daluk - és az ahhoz a Kodály Method projekt által készített klip - pillanatokon belül nagy siker lett. A szerzőpárosban megérett zenei koncepció végképp szükségessé tette az Elefánt kibővítését, amit egy nagyszabású bemutatkozó koncert tett aktuálissá: a zenekar az említett két alapítón kívül csupa remek, figyelemreméltó múlttal és sajátos karakterrel rendelkező taggal kibővülve vált öttagúvá.

Zenéjüket nehéz bekategorizálni: jellemző rá a 3/4-es lüktetés, a lágy melankólia és a kirobbanó energikusság egyaránt, hol gipsy-punk, hol pszichedélia, hol elektronikus műfajokból derengő elemek bukkannak fel. Stílusjegyek terén nehéz megnevezni egyet, így talán a korlátoknélküliség a legfontosabb ismérvük. Ennek ellenére dalaik sajátos atmoszférát hordoznak, amit a kreatív zenei megoldások és a különleges dalszövegek tesznek igazán egyedivé.

"Az Elefánt hosszú évek óta az első magyar zenekar a Kispál és a Quimby óta, amely a dallamokat, gondolatokat finom humorral is átszövi" - fogalmaz egy országos napilap kritikusa a zenekar dalaival kapcsolatban.

Az együttes Kék szoba címmel 2012 tavaszán jelentette meg első, öt dalt tartalmazó kislemezét, melyet 2013 áprilisában Vérkeringő címmel követett az első "igazi" nagylemez. Ekkor beindult és azóta is tart a pörgés, sorra jöttek a klub koncertek, a fesztiválmeghívások szerte az országban. (PAFE, FOO, Alfa Fesztivál, EFOTT, VOLT, Művészetek Völgye, Bánki Tó, Art Placc, Buborék, FEZEN, SZIN, stb.) 
2013-ban sor került az MR2 Petőfi rádió Akusztik című műsorában egy 12 dalos anyag rögzítésére.

A koncertjeiken a csukott szemmel bólogató, táncolva ugráló és az első sorokban üvöltve énekelő rajongó egyaránt megtalálhatóak, de a slam poetry-re fogékony közönség is szép számban képviselteti magát.

A 2013/14-es klubszezonban pedig ott folytatták, ahol abba sem hagyták: meghatározó, közös fellépések az ország legerősebb koncertzenekaraival (Quimby, Vad Fruttik, Kiscsillag, Anna & The Barbies) és sikeres, egyre nagyobb létszámú önálló bulik.
A zenekar részese volt a 2014-es NAGYSZÍNPAD programnak valamint megjelent a Szimler Bálint és Rév Marcell által készített Balaton Method című filmben is.

2015 áprilisában jelnt meg a második, Gomoly címre hallgató nagylemez, mely a Deezer toplistáját vezette több héten keresztül.
Az Elefánt 2015-ben Fonogram díj jelölést kapott az Év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvéltele kategóriában.

forrás: a zenekar hivatalos oldala
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i