Góbé zenekar

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 8788

dalok száma: 12

leírás:

A GÓBÉ ZENEKAR 2007 őszén alakult Budapesten, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába négy diákjából.

bio:

A zenekar már az alakulás utáni első hónapokban bemutatkozott a Duna TV-ben, döntős lett az országos Fonó Ki-Látó tehetségkutató versenyen, és a III. Bornépek Dalai Népzenei Versenyen elnyerte a Sze... bővebben
A zenekar már az alakulás utáni első hónapokban bemutatkozott a Duna TV-ben, döntős lett az országos Fonó Ki-Látó tehetségkutató versenyen, és a III. Bornépek Dalai Népzenei Versenyen elnyerte a Szentendrei Szabadtéri Múzeum különdíját.

2008 óta állandó résztvevője a Művészetek Palotája „Hangulatkoncert" sorozatának.

2010 óta a Fonó Budai Zeneházban az Utolsó Óra Táncház állandó zenekara.

Közreműködött többek között Csík Jánossal (Csík zenekar), Porteleki Lászlóval (Muzsikás Együttes), több magyarországi táncegyüttesnek volt már kísérőzenekara, fellépett Szlovákiában, Szerbiában, Németországban, Svájcban és Törökországban is.

Bartók Béla 130. születési évfordulóján a „44 duó két hegedűre, népi forrásanyagokkal" címmel exkluzív jelleggel bíró nagyszabású műsort mutatott be Budapesten, majd később Genfben, melyben a teljesség igényével szólaltak meg a bartóki feldolgozások mellett a magyar, szlovák, szerb, román, rutén, és arab eredeti népi dallamok.

Az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. által 2011-ben rendezett TALENTOMÉTER tehetségkutató verseny világzene/népzene kategóriájában a zsűri 67 nevezett zenekar közül a Góbét ítélte legjobbnak.

A zenekar tagjai számos hangszeren játszanak, és nem csak a népi, hanem a klasszikus zenében is képzettek. Elkötelezettséget éreznek a hagyományos népzene minél hűbb elsajátítása és megszólaltatása ügyében. Ezáltal lehetőségük nyílik a forráshű népzene és a bartóki, vagy saját feldolgozások magas szintű megszólaltatására.
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i