SMRGL

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 3110

dalok száma: 10

leírás:

Mostantól első lemezével (is) zavarja az köznyugalmat az itt-ott felbukkanó koncertjeiről itt-ott elhíresült SMRGL zenekar.

bio:

Történt egyszer, 2007 táján, hogy négy világlátott és (legalábbis ránézésre) jólfésült, ámbátor zenélni csak korlátozottan tudó, harmincas éveit taposó, belvárosi illetve agglomerációs illetőségű ér... bővebben
Történt egyszer, 2007 táján, hogy négy világlátott és (legalábbis ránézésre) jólfésült, ámbátor zenélni csak korlátozottan tudó, harmincas éveit taposó, belvárosi illetve agglomerációs illetőségű értelmiségi a nyolcvanas évek legnehezebb pillanatait idéző tahó punkzenekart alakított azzal a céllal, hogy minden számukban elküldjenek valakit a k…a anyjába.
Meg kell vallani, a zenekar töretlenül fejlődik: a harmadik koncertjük óta már fejfájás nélkül is végig lehet hallgatni őket, a negyediktől pedig általában újrakezdés nélkül el tudják játszani a számaikat - bár ahhoz még ennyi sem kellett, hogy kerek rajongótáboruk szerveződjön.
Hogy evolúciójuk nem nagyon ismer határokat, annak legékesebb bizonyítéka mégis az, hogy most – közel három év és pontosan hét koncert után – lemezt is csináltak, amin szerepel egy nyugdíjas-kórus és van elektronikus zene is, bár persze egyik sem az, aminek leírva látszik.
És elég pofás is lett a végeredmény, még dúdolni is lehet pár témát róla. Ennek ellenére sok jót persze ne reméljen senki, inkább csak még többet abból, ami eddig volt. A zenekar üzenete ezzel kapcsolatban az, hogy „Lesz itt botrány, b..meg” és hihetünk is nekik, mert az akkordjaik száma felmehet ugyan kettőről négyre (a hármat tudatosan kihagyva), de a történelmi felelősségük nulla, úgyhogy a politikai korrektségük mérlege mindig negatív lesz.
Persze egyrészt botrányszagra gyűlik a nép, másrészt pedig az ilyen zenékről az emberek nagy többsége szereti azt hinni, hogy nem róluk szól, hanem nekik, úgyhogy még bármi lehet a dologból.

Forrás: dalok.hu
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i