Kamarás Máté

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 3083

dalok száma: 0

leírás:

Kamarás Máté Csaba (Miskolc, 1976. szeptember 21.) magyar színész, musical- és rockénekes.

bio:

Kamarás Máté a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákszínpadán lépett fel először színész-énekesként 1994 februárjában. A következő évtől Toldi Mária tanítványa volt, majd a Rock Színház tagja lett. 19... bővebben
Kamarás Máté a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákszínpadán lépett fel először színész-énekesként 1994 februárjában. A következő évtől Toldi Mária tanítványa volt, majd a Rock Színház tagja lett. 1996-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Ebben az évben indult egy országos tehetségkutató versenyen a Ki mit tud?-on. A versenyt nem ő nyerte ugyan, de tehetségét széles körben elismerték.

1997 tavaszán ösztöndíjat nyert a londoni Elmhurst Musical Schoolba. Ősszel megkapta első külföldi szerepét, a tenorszólót (Carpe Noctem) énekelte a bécsi „Vámpírok báljá”-ban. Az előadásban egészen 2000. január 15-éig, az utolsó előadásig játszott. Ebben az évben alakult meg osztrák popzenekara, az Ohrrausch, amellyel aranylemezt ért el. 2001 és 2003 között a Fire of Dance európai turnéban szerepelt.

2003-ban újabb külföldi szerepet kapott, ezúttal a Halált játszotta a bécsi Elisabeth-ben a Theater an der Wienben, egészen 2006-ig. Az ebből készült DVD négyszeres platina-, míg a CD kétszeres aranylemez lett. Az előadás 2007-ben japán turnéra indult, amely nagy sikerrel zárult. Erre való tekintettel az Umeda Arts Theater saját koncertturnéra kérte fel ősszel, majd a következő év tavaszán a bécsi színház musicalkoncertjével vendégszerepelt az ázsiai országban. 2009-ben ismét ellátogatott Tokióba és Oszakába. 2010 májusától a Lulu című musicalben volt látható Innsbruckban. Ugyancsak 2010-től együtt dolgozik Marcus Loeber német zeneszerzővel, több közös koncertjük volt már, és közös CD-t is készítettek. 2011-ben szerepet kapott Frank Wildhorn Mitsuko című musicaljében, amelyben gróf Heinrich Coudenhove Kalergihet szerepét japánul énekelte. A premier május 14-én volt Oszakában.

Első nagylemeze saját szerzeményeivel, amelyek angol és magyar nyelven hallhatók, 2009 februárjában jelent meg.

A 2009-ben neki ítélték a Miskolci Múzsa Díjat.
vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i