Lili Magoni

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 2457

dalok száma: 1

bio:

Szoprán énekesnő 1975-ben született Budapesten. Iskoláit 1981 és 1987 között Rómában majd Budapesten végezte. A színházzal már Rómában kapcsolatba került, később Budapesten neves tanároktól tanult ... bővebben
Szoprán énekesnő 1975-ben született Budapesten. Iskoláit 1981 és 1987 között Rómában majd Budapesten végezte. A színházzal már Rómában kapcsolatba került, később Budapesten neves tanároktól tanult éneket és színész mesterséget: Évekig tanult Pauk Annánál, aki nagy magyar operaénekesek generációinak volt a nevelője, ő alapította a nemzetközileg is elismert Tomkins kórust. Elvégezte az egyik legismertebb magyar pop énekesnő, Csepregi Éva két éves zeneiskoláját. Három évig tanult Kovács Magdának, a neves magyar zene pedagógusnak és zongoristának a Polgári Zenetanodájában. Jelenleg is Dékány Endrénél, Magyarország egyik legismertebb bel canto tanáránál, zeneszerzőjénél és karmesterénél tanul klasszikus éneket. 1993-tól kezdve fellépett különböző koncerteken, majd 1997 óta a Polgári Kézműves Színkör Zeneszínházának tagjaként játszik énekes vezető szerepeket Budapest egyik legszebb színházában, a BM Dunapalotában, és a színkör Bp., V. kerület Zrinyí utca 12. alatt található saját színházában, a Zeneszínházban. Eddigi főbb szerepei a következők: - Zenés színpadi játékok főszerepei: Hamupipőke (olasz nyelven is), Piroska és a farkasok, Kincskereső kisködmön - A három testőr +1, musical, Anna királynő szerepe - Budapesti melódia, zenés színdarab, az énekesnő szerepe - Az operett hullámain (színdarab Kálmán,Lehár, Strauss és Stolz zenéinek felhasználásával), Katinka szerepe (német nyelven is) - Bohém fiúk és csókos asszonyok, zenés vígjáték, a csúnya titkárnő és a gazdag millomosnő kettős szerepe - Szép dalok kicsinyke boltja, operett, opera részletekből, világhírű film- és musical dalokból összeállítás, a vezető primadonna szerepe - Cintányéros mosolyország; Kálmán, Lehár és Szirmai műveiből álló zenés est, a vezető primadonna szerepe Alapító tagja volt a három fős Le Donne női együttesnek. Az együttes nagy sikerrel játszotta az "Azok a csodálatos nők" című produkciót. Vezető szerepet játszott továbbá a híres magyar operett szerzők életét feldolgozó sorozatban, Kálmán Imre és Lehár Ferenc esteken. Számtalan produkcióban lépett már fel az ország különböző városaiban. Egyaránt otthonosan mozog az operett, a musical, de még a klasszikus zene világában is. Többéves színpadi gyakorlata igényes szerepek megformálására is alkalmassá teszi. Második anyanyelve az olasz, így az operett, a musicalek és a világhírű filmslágerek mellett leggyakrabban olasz dalokat ad elő. Az olaszon kívül angol és német nyelven is énekel. Magoni Lilla megtalálható az 1999-ben kiadott Új Kortárs Magyar Színész Lexikonban. (Solti Lilla név alatt).
vissza
zenekar dalai
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i