Ladánybene 27

stílus: Reggae

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 65641

dalok száma: 69

leírás:

1985. augusztus 3-án este 8 órakor születtünk egy ladánybenei építőtáborban, amikor is ezen a néven először adtunk koncertet társainknak.

bio:

1985-87. RasTamás és TB katona… 1987. Miksa is beszáll a zenekarba. 1988. Látványos sikerek az AORTA tehetségkutató fesztiválon, melynek hozománya három dalunkról rádiófelvétel készül a 8-as stúdiób... bővebben
1985-87. RasTamás és TB katona…
1987. Miksa is beszáll a zenekarba.
1988. Látványos sikerek az AORTA tehetségkutató fesztiválon, melynek hozománya három dalunkról rádiófelvétel készül a 8-as stúdióban (Új Ska, Próbababa, 07). Elindulnak klub koncertjeink eleinte az angyalföldi József Attila MK-ban, később a Poscher-ban.
1989. Egyre több koncertet adunk, főleg az AORTÁ-n szerzett zenészbarátainkkal (Wei Wu Wei, Satöbbi). Barcza Gergő is beszáll a bandába!
1990. Újabb AORTA menetelés szintén az országos döntőig, ahol a Rastafari című számunkra többen felfigyelnek. Meghívást nyerünk a Tokaji Rock Gyermekei Táborba, ahol a szakmai szavazáson első helyezést kapunk. Szigeti Feri lemezszerződést ajánl a Magyar Rádió folyosóján!
A nyarat első, saját szervezésű balatoni turnénkon töltjük és közben írjuk az első reggae albumunk dalait!
1991. Reggae - kiadtuk az első magyar reggae albumot, rajta a Rastafari c. dallal, amit akkoriban még sokan nem értettek...
1993. Szedegetem című dalunkkal bejutunk egy nagyon nézett táncdalfesztivál döntőjébe. Az ország egy csapásra megismer minket. Néhány hónappal később Pétervári Zoli menedzserünk irányításával megjelenik a második albumunk.
1994. A reggae élőben szól igazán, ezért kiadunk egy igazi koncertalbumot, melyen már Marley számok is szerepelnek.
1995. Újabb nagy sláger az új albumunkon: Van még a világon… Az album több számára készült videó klip Jamaicában…Barcza Gergő kiszáll a csapatból, az lemezen több dalt Csepregi Gyula fúj.
1995. Az első utazásunk Jamaicába, ahol a sorsunk megpecsételődött...
1996. Bob Marley emlékére...(album Marley munkásságából)
1996. Pozitív – címmel megjelenik az első Jamaica-flash utáni albumunk…
1996. Bob Marley élete és a Rastafarianizmus alapjai magyarul! RasTamás munkája a 10-ik születésnapunkra kiadott könyvünkben!(A Ladánybene story-t Tóth Gábor, Tádé írta)
1997. Trenchtown Reggae Party - TB első pesti reggae klubja a Józsefvárosban. Hihetetlen sub-ok és hatalmas zenék. Ebből kifejlődve RasTamással megalakul az LB Reggae Sound System, ami a LB bulik után tartja a massive-ot reggae vibe-ban!
1998. Kell egy ház – az addigi legnagyobb sikerünk, és az albumon megjelenik az első dub remix kis hazánkban, dBalage közreműködésével...
1998. DUB4U néven élő dub játszásra szakosodott project indul a LB27 tagjaival, amit az akkori Sziget programajánló egyszerűen "ez meg mi a f.sz lehet...?" kérdéssel kommentál...
1999. Az LB27 Reggae Camp fesztivállá fejlődve veszi át szerepet a korábbi évek Reggae Táboraitól. A koncepció itt már a reggae-re épül. Elindul a hazi sound system kultúra és megjelennek az első autentikus szándékkal működő reggae és ska bandák...
2001-2002. Reggaekirakat+Links to Babylon - az alap album utoljára hív minket reggae kirakati szerepre, utoljára kell mindent megmutatnunk jamaicából és a reggae-ből. Kialakul a hazai SKA mozgás, a dancehall és DUB erővonalak. A Reggaekirakat albumból kikeverjük az első hazai DUB remix albumot, címe: Links to Babylon!
2003. Spring Reggae Jam néven tavasszal is toborozni kezdjük a híveket egy egynapos fesztivállal…
2005. Weekly Roots címmel hírlevél indul a regisztrált tagok részére, a Ladánybene 27 és a hazai reggae bandák megmozdulásairól...
2007. King Yellowman a Camp-en! Megszületik az első hazai riddim album – Judge Day!!!
2008. Michael Rose a Reggae Camp-en! Megjelenik a Babylon Cirkusz album – letisztult roots reggae anyag…
2009. Don Carlos a Reggae Camp-en! Télen megjelenik a Color Dem feat. King Yellowman, a második riddim album, egyben minden idők eddigi legnagyobb reggae együttműködése a világ élvonalába tartozó King Yellowman-nel!
2010. Ride Di Riddim Festival - egy hihetelen rendezvény születik a riddimek, MC-k, riddim bandák és sound systemek találkozásából!
És közben figyelünk a feltörekvőkre, évente többször körbejárjuk az országot koncertjeinkkel és igyekszünk az egymás iránti tisztelet és a pozitív gondolkodás jegyében létezni. vissza
KONCERTAJÁNLÓ
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i

SAJÁT BANNER