SingSing

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 38524

dalok száma: 154

bio:

A Sing-Sing 1989 és 1990 fordulóján jött létre, az akkori Magazin együttes maradványaiból. Ez az együttes pont a siker kapujában oszlott fel, miután megnyertek egy nagyszabású tehetségkutatót, a Csi... bővebben
A Sing-Sing 1989 és 1990 fordulóján jött létre, az akkori Magazin együttes maradványaiból. Ez az együttes pont a siker kapujában oszlott fel, miután megnyertek egy nagyszabású tehetségkutatót, a Csillag Születiket(ez kb. akkora horderejű volt mint ma a Megasztár). A verseny megnyerése után a csapat országos hírnévre tett szert és egy NDK béli turnén is részt vettek ahol az utolsó nap háromszor is visszatapsolták őket, de óriási tragédia, hogy pont ekkor szét is váltak a tagok útjai. A dobost, Molnár Attilát és a szintetizátorost, Suba Zsoltot behívták katonának, az énekes Csordás Levente pedig Amerikába költözött.

A maradék két taghoz Csarnoki "Atom"Anti gitároshoz és Hangyássy "Hangya"László basszusgitároshoz így csatlakoztak tehát az Abaházi testvérek, Abaházi "Cerka"Zoltán gitárosként és Abaházi Csaba énekesként. Az együttesben ezután rengeteg dobos megfordult. Elsőként Tobola Csaba (később az Ossian dobosa). Sok keresgélés után megtalálták Váry "Marci"Zoltánt és így a csapat elnyerte végső formáját.

De a Sing-Sing már Marci érkezése előtt is gyártott lemezeket. A saját számok mellett régi Magazin számokat, és egyéb feldolgozásokat is játszottak. Első lemezük az 1990-ben megjelent "Életfogytig rock and roll" 11 számot tartalmazott, ezek közül kettő Magazin szám volt, az egyik a "Nehéz lehet hősnek lenni"(Csarnoki Antal - Molnár Attila), a másik "Sírni csak a győztesnek szabad" (Hangyássy László - Molnár Attila). Ezek után folyamatosan jelentek meg lemezeik melyek egyre nagyobb sikert hoztak. Első aranylemezük az 1993-ban megjelent Bűn az Élet. Ezen a lemezen található a Sing-Sing legnagyobb slágere a Halál a májra, ami igazi sikerszám volt. Másik sikerlemezük az 1996-ban megjelent Tettes vagy áldozat. A lemezek és koncertek mellett az együttes táborokat is szervezett.

Az első 1994-ben volt, és hatalmas sikert aratott a rajongók körében. Rengetegen voltak és nagyon jól érezték magukat. A rákövetkező évben szintén volt Sing-Sing tábor, szintén óriási sikerrel. Az 1996-ban megrendezett tokaji tábor volt a legsikeresebb. Erről még hangfelvétel is készült "Tábor96" címmel. Ezután még két másik tábor volt.

1998-ban megjelent az együttes utolsó stúdió albuma, Sztrájk címmel. Ez a lemez koránt sem volt olyan sikeres, mint az előzőek. Ugyanebben az évben még egy csapás érte a zenekert. Cerka az együttes kilenc éves szülinapi buliján bejelentette, hogy kilép, mivel megtalálta a lelki békéjét a Hit Gyülekezeténél. Ekkor elkövetkezett egy időszak amikor Anti egyedül vitte a zászlót. Később Cerka helyére érkezett Jung Norbert.

A következő évben (1999) ünnepelte a zenekar a tizedik szülinapját. Ennek örömére egy hatalmas bulit szerveztek a Pecsában. A koncerten a sztárvendégek közt volt Tobola Csaba, és Abaházi "Cerka" Zoltán is.

Ezután viszont elváltak a tagok útjai. Tehát 1999-ben feloszlott a Sing-Sing, és tagjai mind mással kezdtek foglalkozni. Anti nyugisan élt a családjával és mellette tanítványokat fogadott valamint itt-ott besegített néhány zenekarnak. Csabi a Danubius rádiónál kötött ki, míg testvére Cerka a Hit Gyülekezethez csatlakozott. Hangya és Marci pedig maradtak zenei pályán és több együttesben is tevékenykedtek (Hangya: Zorall, Zero-G stb. Marci: Kiss forever, Hard stb.).
vissza
zenekar dalai
Bővebben
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i