Szöveg 09.(Mélyrepülés)

Cseh Tamás

Hát ez azért nyomasztó elképzelés volt. De szerencsére csengett megint a telefon, és Novák felpattant, hogy: - Nem, nem, nem! - Bolondult ezért a rövid mondatért, hogy. -Nem. Nem vagyok Martinovics! És nem veszem fel!

Dannnggggg! Tudniillik elpattant egy túlfeszített drótkötél valahol, Novák ablaka környékén, és Novák összerezzent, hogy: - Na, mi az? Csak nem erre az egy szóra indul az ország? Hohó! Ennyi lenne az egész? Ezzel kezdődne minden, hogy nemet mondunk? És a telefon akkor elhallgatott, és aztán újra csengett. - Azért ezt még megvárjuk! - mondta Novák. - Ezek a Víziék lesznek. Ez egy kollektív hívás. Délután négy óra: ez is egybevág. Ezek szerint már a Jégmadárban vannak. Erős ünneplésben - egy kissé keresztbe néznek. A keresztbenézés pedig a feltámadás előhírnöke: ilyenkor támadnak fel a lélek szunnyadó hajlamai. A barátaim esetében ilyenkor csakis a nemzeti egység jöhet szóba, mint uralomra törő felettes én. Igen-igen. Lássuk csak. Együtt vannak a Jégmadárban, félrészegen, elhízottan, bágyadt szétkenődöttségben. Vigyázzba állnak a telefon körül tizenöten, megindító koszorú, a szemük könnyes, és belesóhajtják a kagylóba azt a szépséges szép dalt, amit régen így énekeltünk:
előadó: Cseh Tamás
album címe: keressük!
megjelenés: keressük!
hossz: keressük!
kiadó: keressük!
zeneszerző: keressük!
szövegíró: Csengey Dénes

stílus: keressük!
címkék: keressük!
napi megtekintések: 4
megtekintések száma: 3154
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i