Avatar

stílus: Hard Rock

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 21436

dalok száma: 22

leírás:

bio:

A zenekar  története: Az igényes, dallamos hard rockot játszó AVATAR-t 2006 februárjában alapította Gellér Tamás gitáros, Szepesi Richárd billentyűs, és Danhauser Soma énekes. A cél egyetlen... bővebben
A zenekar  története:

Az igényes, dallamos hard rockot játszó AVATAR-t 2006 februárjában alapította Gellér Tamás gitáros, Szepesi Richárd billentyűs, és Danhauser Soma énekes.
A cél egyetlen dolog volt: "Gyerekek! Csináljunk olyan zenét végre amit szeretünk! Tegyünk magasról mindenkire, és csináljunk egy olyan bandát, aminek a bulijain minden este ott tombolnánk mi is! Mentsük meg a rock 'n rollt!"
 A zenekar 2006 áprilisában adta a Rocktogonban első koncertjét, komoly sikerrel, majd Szundi május végén egyszerűen kilépett, őt Paróczi "Chris" Krisztián váltotta, és az első komoly csapat készenállt!

A zenekar folyamatos koncertezés mellett készítette el a Forog a gép címet viselő, hét saját számot tartalmazó demo-CD-t, melyet 2006 augusztusában rögzítettek házi körülmények között. Időöközben a csapat próbaterme egy baleset folytán porig égett, és Ricsosz szintetizátorjai teljesen tönkrementek!

Danhauser Soma végül egyszerű emberi nézeteltérések miatt kilépett a zenekarból. A következő pár koncerten Ricsosz és Tomi énekeltek megosztva, és ebben az időszakban rengeteg dal született.
A pesti klubozások után, 2007 márciusában sor került az első vidéki koncertre is, Miskolcon, a Hard együttes vendégeként.

2007. pünkösd vasárnapján Dunakeszin nagy sikerű szabadtéri koncertet adott a zenekar a gyermeknapi rendezvénysorozat záróestéjén.

Ezt követték a nyári fellépések az Alhana-táborban, a pécsi Rockmaratonon, a miskolci JMB Fesztiválon, a nagytarcsai rockfesztiválon, illetve a szabadkai Kisstadionban, nagy közönség előtt, nagyszínpadon és viharos sikerrel, a String nemzetközi tehetségkutató fesztiválon.
A Rockmaratonon a zenekar a 2008-as fesztiválra nagyszínpados fellépést nyert; a String fesztiválon, Szabadkán pedig a harmadik helyezést, illetve a legjobb gitárosnak járó díjat vihettük haza - valamint egy gyönyörű Stratocastert.

2008 szeptemberében, Ecseren szintén tehetségkutató fesztivált nyertünk meg, itt az első díjat vittük el.

Az Avatar 2008 januárjában a fantasztikus hangulatú Hard-ünnepen, a telt házas Wigwamban mutatkozott be nagyszínpadon a fõvárosi közönségnek, a HARD zenekar vendégeként, igen nagy sikerrel. Felléptünk továbbá az Ismerős Arcok-tábor záróestjén, s a Kormorán, valamint a Zeffer András vezette Rock Band előzenekaraként is.

Az első, debütáló AVATAR-nagylemez 2008 december 5-én jelent meg A szabadság felé... címmel, 14 saját szerzeményű, kitűnő rocknótával, illusztris vendégekkel. A 2006-os Forog a gép demóról mindössze az Illúzióhíd és a Színész fohásza – mint a két legalapvetőbb és legelső AVATAR-dal – került a nagylemezre.

A Forog a gép demo szerepelt az 2007. áprilisi Hammer World magazinban, Lénárd Lászlótól rendkívül pozitív kritikát kapott; ez adott lehetőséget a nagylemez megjelentetéséhez, mely a december–januári Hammer World magazin hivatalos mellékleteként jelent meg először, többezres példányszámban.
A 2009-es év koncertezéssel telt: az AVATAR végre eljutott Erdélybe, és a VIII. Székelyföldi Rockmaraton egyik napján főzenekarként lépett fel a csapat a Piramis és a Pokolgép mellet Székelyudvarhelyen! Az óriási siker miatt október 23-án a székelyudvarhelyi Thunder Rock Clubban léptünk fel, teltház előtt!
2010 tavasza is változást hozott a zenekar életében, az egyik alapító tag Szepesi Richárd elfoglaltságaira hivatkozva kilépett, helyét Szebényi Dániel vette át, aki az egyik legígéretesebb billentyűs tehetség a fiatal rockzenészek között! Rendkívül fiatal kora ellenére igazi virtuozitással, rendkívüli szakmai tudással kezeli hangszereit.

 2010. tavaszán, az Edda Művek 30 éves jubileumi turnéjának nyitózenekara!! vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i