alterDistrict

stílus: nu-metal

napi megtekintések: 5

megtekintések száma: 8045

dalok száma: 5

leírás:

Modern, dallamos nu-metal Budapestről.

bio:

Az alterDistrict zenekar különböző hatásokat ötvözve próbál olyan új hangra lelni, amelyet más még nem szólaltatott meg. Zenéjük összetettségében megannyi kontraszt érvényesül, hol a megkapó ének ker... bővebben
Az alterDistrict zenekar különböző hatásokat ötvözve próbál olyan új hangra lelni, amelyet más még nem szólaltatott meg. Zenéjük összetettségében megannyi kontraszt érvényesül, hol a megkapó ének kerekedik felül a súlyos gitárriffeken, hol az atmoszférikus dallamokat váltják fel tört ritmusok.
Hasonlóan szélsőséges érzelmekkel teli utazását meséli el a dalok főszereplője. Minden dal egy fejezet az ő történetéből. Ahova tart - amelyet keres - az egy olyan hely, amely alternatívaként szolgálhat korunk metropoliszainak elidegenedett életmódjával szemben. Ez maga az alterDistrict. A Dürer-kert nagytermében idén májusban bemutatott, első lemeze, a Not Even Familiar öt dala öt külön epizód az alterDistrict eposzából.

Hosszú út vezetett a lemez elkészüléséig, amelyet megelőzőtt egy nyolcszámos demo is. A zenekar három éves pályafutása során olyan zenekarokkal osztotta meg a színpadot, mint a Subscribe, Insane, Cadaveres, Plastic Bitch, Superbutt. 2010 májusában a Battle of Universities tehetségkutatón a második helyet ítélte oda a zenekarnak a szakmai zsűri, melynek tagjai között szerepelt Binges Zsolt a Fish! és Zahorán Csaba a Blind Myself zenekarokból.

Zenei múltjukat tekintve is különböző zenészek alkotják a zenekar egységét: Kövecses Ádám például a Gloaming korábbi basszusgitárosaként alapította a zenekart, míg Borbély Csaba korábban Köteles Leander mellett zenélt a Babylonban.

Jelenleg a csapat legújabb EP-jén, az Indigon dolgozik, amelyről ízelítőként már letölthető a Las Praderas című dal (www.alterdistrict.com/laspraderas), illetve nemsokára érkezik a Treader of Ideas című tétel is. Az album megjelenését megelőzi még a Not Even Familiar nyitószámára, az Alone-ra forgatott koncertklip is, mely dal helyet kapott a RockInform magazin szeptemberi számának válogatáslemezén is.

Az alterDistrict:

Mikula Tamás – ének

Borbély Csaba – gitár

Kövecses Ádám – basszusgitár

Keresztes Balázs – dobok vissza
Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i