Felmérés készül a magyar könnyűzenei oktatásról

megjelenés:
2021-09-27 13:50:09

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 603

Mindenki véleményét várják, aki oktatóként, zenészként, vagy csak érdeklődőként megosztja elképzeléseit, tapasztalatait. Az eredményeket októberben, egy konferencián ismertetik. 



Széles körű internetes kutatást indított az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány. Az október 15-ig kitölthető kérdőívvel a magyarországi könnyűzenei tanulás és gyakorlás helyzetét, lehetőségeit szeretnék felmérni. A koronavírus világjárvány okozta lezárások, a jelenléti oktatás korlátozása ugyanis új kihívások elé állította a könnyűzene tanítását is. Bár korábban is zajlottak ilyen irányú kutatások, a mostani mégis különleges, hiszen az új helyzet okozta állapotot még nem vizsgálták eddig.
 

KATT IDE A KÉRDŐÍVÉRT!
 

Ilyen specifikus, kifejezetten a könnyűzenére koncentráló munka még sosem készült itthon. Az eredmények alapján szeretnénk megvizsgálni az intézményes könnyűzenei oktatás lehetőségeit – mondja Andrásik Remo, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. igazgatója. 

A néhány perc alatt megválaszolható kérdőív teljesen anonim, önkéntes, az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak.
Azért fontos, hogy minél többen válaszoljanak az online kérdőívre, mert így kapható a legpontosabb eredmény, másrészt, mert ez a kutatás a szakmáról, annak jövőjéről szól. Korábbi felmérések ugyanis azt mutatják, hogy azokból lesz tudatos zenefogyasztó, aki maga is zenélt vagy tanult zenélni.

A kutatást a Hangőr Egyesület, az Öröm a Zene Nonprofit Kft és a Szent György Közhasznú Nonprofit Alapítvány megbízásából a winwinwin Kutató és Tanácsadó Kft. készíti. Az első eredményeket október végén, egy konferencia keretében mutatják be.

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i