Korda György a SZIN-en évtizedeket fiatalodik

megjelenés:
2022-08-23 11:40:06

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 389

Korda György a SZIN-en évtizedeket fiatalodik

 

Tavaly a Carson Coma-val kollaborált egy 60 évvel ezelőtti sláger erejéig a hazai tánczene legnagyobb élő legendája, most a Blahalouisiana zenekarral 50 évet repül vissza az időben Korda György a Szegedi Ifjúsági Napokon.

 

Úgy látszik, már hagyomány, hogy az ország “Gyuri bácsija” a nyári fesztiválszezon legnagyobb záróbuliján


a SZIN-en idéz fel napjaink ismert zenekarával egy korai Korda-slágert. 


Tavaly a Carson Coma csapatával közösen a Nem vagyok ideges című, 1963-ban született tvisztet adták elő frenetikus sikerrel. 







“Fantasztikus érzés olyan fiatalokkal együtt zenélni, akik annyi idősek most, mint én voltam a dal megszületésekor” – mondta akkor a legenda. 


Korda György dalszövegeit itt találod.


 

Korda György 2022-ben a Blahalouisiana-val zenél a SZIN-en


Az biztos, hogy a Korda-slágerek időtállóak, ezt bizonyítja az is, hogy a Blahalouisiana a Mondd, hogy szép volt az este című, bakeliten 1974-ben megjelent dalt is műsorára tűzte, amit a SZIN-en is előad a zenekar, természetesen a Korda György közreműködésével. 


„Én a SZIN-en évtizedeket fiatalodom, kértem is a szervezőket, hogy legyen ebből hagyomány, hogy évente énekelhessek egy-egy fiatal csapattal Szegeden. Az orvos se tudna jobbat felírni” 


– mondta a hazai tánczene doyenje.



Nyitókép: SZIN hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i