Idén is lesz rendhagyó dalszövegíró tábor Orfűn

megjelenés:
2022-08-29 11:40:01

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 447

Másodjára szervez kezdő vagy fejlődni vágyó dalszövegíróknak kreatív tábort Egyedi Péter zenész, a Fishing on Orfű kommunikációs vezetője. Az eseményen Hegyi György, Szűcs Krisztián, Tariska Szabolcs, Lázár Domokos, Csepella Olivér és Sára Gergely Gege tartanak előadásokat. A második Orfűi Dalszövegelő 2022. szeptember 9-11. között várja az érdeklődőket az orfűi Panoráma Campingben.Az első Dalszövegelő nagy sikerére való tekintettel az alapkoncepció nem változott


A résztvevők három napon keresztül hallgathatnak előadásokat, valamint workshopokon vehetnek részt a magyar nyelvű dalszövegírás témájában, miközben izgalmas feladatok is várnak rájuk. A Dalszövegelőn olyan meghatározó alkotók lesznek ott, mint...


Hegyi György, Szűcs Krisztián, Tariska Szabolcs, Lázár Domokos és Sára Gergely Gege is. A számos rangos díjjal bíró előadói gárda olyan produkciók dalszövegeit is jegyzi, mint az Amorf Ördögök, a Budapest Bár, a Compact Disco, a Csaknekedkislány, az Emil.RuleZ!, az Esti Kornél, Halász Judit, Heincz Gábor Biga, Herendi Gábor, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, Kulka János, a Ladánybene 27, a Lázár tesók, a Magashegyi Underground, Odett, Oláh Ibolya, a Pegazusok Nem Léteznek, a Péterfy Bori & Love Band, Zséda vagy 6363. 


Ráadásul négyük nem csak előadást tart, hanem csapatkapitányként végig irányítja, tereli, segíti a résztvevőkből alakult csapatát.„Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk az első Dalszövegelő résztvevőitől, mégis szeretnénk fejlődni. A csapatkapitányok ötlete pont azért jött, hogy a tábort végig kísérő feladatok során folyamatosan legyen támasza, segítsége a jelenlévőknek. Ráadásul a hangulat, a kialakult közösség is olyan szuper volt az első alkalommal, hogy az előadók a legnagyobb örömmel vállalták el a felkérést” – mondta el Egyedi Péter.A Dalszövegelő előadásai és workshopjai mellett konkrét feladatok is várják a résztvevőket


Ezek közül a legfontosabb, hogy kis csapatokban dalszövegeket kell írniuk zenei alapokra, több stílusban, ráadásul ezeket a dalokat rögzítik is az utolsó napon. A tavalyi táborban 6 felvétel is született pop, rock, alternatív, sanzon és hiphop műfajokban, az idei évben is számos zenei stílus közül választhatnak majd a jelentkezők.„Az Orfűi Dalszövegelő egy rendkívüli lehetőség, ahol a kezdő vagy fejlődni vágyó dalszövegírók rengeteg hasznos tudást szerezhetnek, fortélyokat tanulhatnak el a „nagyoktól”, megismerhetik az ő gondolkodásukat és kicsit beláthatnak az alkotói kulisszák mögé”– mondta el a kezdeményezésről Horváth Kristóf (Esti Kornél), a rendezvény másik szervezője. Az előadók olyan témákat is górcső alá vesznek, mint a dalszövegírás lélektana, az intertextualitás, az agyizomtorna, a szavak hatása vagy az ihlet, mint az írás legfőbb ellensége.„Természetesen minden előadó a saját gondolatait osztja meg a témáján keresztül, így mesél a dalszövegírás aspektusairól, ráadásul személyes tapasztalatait, történeteit is megosztja – sok-sok példával. 


A résztvevők ezen túl tanácsokat és visszajelzéseket is kaphatnak, hiszen az előadók véleményezik a palánták előre elküldött szövegeit is. 


Végül, de nem utolsó sorban pedig hasonló gondolkodású és érdeklődésű fiatalokkal találkozhatnak.” – tette hozzá Egyedi, a Dalszövegelő főszervezője.

 

 

 

Az Orfűi Dalszövegelőt a Fishing on Orfű fesztiválnak is helyt adó Panoráma Campingben rendezik meg 2022. szeptember 9. és 11. között.


A programok jellege miatt a táborra maximum 40 fő jelentkezését várják, akik faházakban kerülnek elhelyezésre. „Nem változtattunk a tavalyi recepten, hiszen olyan jól működött az együtt lélegzés, az együtt gondolkodás: szóval ez egy bentlakásos tábor, ahol együtt vagyunk az első nap elejétől az utolsó nap végéig.”- mondta el Egyedi Péter.


Jegyek még korlátozott számban kaphatók a Tixa oldalán. Minden további részlet elérhető az Orfűi Dalszövegelő Facebook-oldalán.A program az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával.

Nyitókép: Orfű hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i