„Demokrácia mondd, teveled mi lesz?” – teszi fel a kérdést legújabb dalában a Punnany Massif

megjelenés:
2022-10-15 22:59:26

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 336

A pécsi zenekar az elmúlt hónapok közéleti történéseire reflektál legfrissebb, Elnézést kívánok című számukban, melyet szeptember 29-én hallhat először élőben a közönség a Budapest Parkban megrendezésre kerülő koncertjükön.





„Úgy gondolom, hogy az általunk képviselt műfajnak alapvető eleme a társadalomkritika és a reagálás az aktuális történésekre” – hangsúlyozza a Punnany Massif zenekarvezetője, Felcser Máté. „Mi Sziámin, Kontroll csoporton és URH-n nevelkedtünk, akiknek markáns szerepe és üzenete volt a '90-es évek rendszerváltó pillanataiban” – mondta. „Mára a magyar könnyűzene reakciója mégis teljesen homogénné vált, az előadók sokszor megalkuvók. 






Amikor felkérjük a zenészeket, hogy álljanak velünk ki a pedagógusok mellett, nem jön válasz. Kikopik a szolidaritás


mindenki saját sorsa kovácsává válik. Végignézzük, ahogy az SZFE felmorzsolódik, eszméitől megfosztódik” – hozza fel példaként Máté.



„Zenekarként hatalmas a társadalmi nyomás, hogy a közönség szerint mikről beszélhetünk - és hogyan tehetjük meg azt” – tette hozzá a másik frontember, Farkas ’Wolfie’ Roland. „Sosem voltunk hívei a skatulyaelvnek, mégis a működésünk során folyamatosan be lettünk dobozolva ideológiailag. 


A legújabb Elnézést kívánok című dalunk nem állásfoglalás, hanem egy korlenyomat”


- foglalta össze.



 


 

 

Fotók: Punnany Massif hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i