perpētuum - Napban - JOWST Remix

megjelenés:
2022-12-07 00:25:45

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 444

Bemutatjuk a perpētuum zenekar első animációs klipjét, amely a Napban című daluk átdolgozásához készült. Az alternatív popban utazó zenekar remixét, a nemzetközileg elismert norvég producer, JOWST készítette el, amelyhez egy izgalmas videóklip is társul Straff Dávid tollából. 





A perpētuum 2019 nyara óta alkot ebben a felállásban. Girincsi Fruzsina, Takács Dániel, Sárosi Áron és Telek Attila négyese már számtalan helyen bizonyította tehetségét, egy EP után áprilisban jelentették meg első, White Canvas című nagylemezüket.




 

Először ezen a lemezen hallhattunk tőlük magyar nyelvű dalokat, melyeknek listája azóta a Napban című számukkal is bővült. Az eddigi szerzeményekhez képest ez utóbbi nem csak azért innovatív, mert zongora-ének verzió helyett egy elektronikus alapra építkezik, de azért is, mert ezt a számot az előző anyanyelvű dalokkal ellentétben, már nem támogatja meg egy teljes lemez koncepciója, egy önálló entitásként tud a zene világában érvényesülni. 

 

JOWST remixét kiegészítő animáció egy disztópikus valóságot tár elénk. Egy meteorit érkezése utáni világba csöppenünk, amit az alkotók zenéjével párosulva, akár a saját lelki életünkkel is azonosíthatunk.





„Ez a történet annak az allegóriája, amikor csak egyetlen dolgot akar az ember. Rengeteg energiát fordít erre, mégis előfordulhat, hogy nem éri el azt, megalázva és elpusztítva érzi magát. Az életben azonban mindig van valami keserű gyönyör, ami arra ösztönöz, hogy újrakezdjük.” - meséli Straff Dávid, az animáció alkotója.







A klipet nézve pedig valóban azt érezzük, hogy valami hipnotikusan vonz minket, mint a lepkét a lámpafény. Az emberi lét számára a Nap alapvetően élet, erő, bizonyosság ugyanakkor, ha túl közel kerülünk hozzá megéget, felperzsel, tönkretesz. A remixet a zenekar is izgatottan várta, hiszen a magyar nyelvű metaforákkal tűzdelt szöveg teljes jelentéstartalmának átadása kihívást jelentett. A végeredmény azonban azt bizonyítja, hogy a norvég producernek kiválóan sikerült megértenie a dal mondanivalóját, és egy teljesen más köntösbe öltöztetni azt. 

 

A név kötelez - a zenekar életében nincs megállás - jelenleg is dolgoznak egy új kislemezen, de más meglepetésekre is számíthatunk tőlük a jövőben.

 

 

 

Fotók: perpētuum hivatalos

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i