Jamie xx a Szigeten, 10. lemezévforuló és új dal Romytól

megjelenés:
2022-12-08 16:54:07

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 407

Nemrég bejelentették a 2023-as Sziget Fesztivál első adag fellépőjét: nagy örömünkre a Beggars Group kiadó szárnyai alól 

Magyarországra látogat majd a Fonogram-díjra jelölt Amyl and The Sniffers és a The xx sikerei után szólókarrierben is bizonyító Jamie xx is.




Ugyanakkor nem ez az egyetlen újdonság az angol indie pop csapat körül: Romy Madly Crosft, Oliver Sim és Jamie Smith (aka Jamie xx) idén ünneplik a "Coexist" című második The xx-lemez megjelenésének 10. évfordulóját. 




Ennek örömére ki is adtak egy "Coexist (Deluxe Edition)" című albumot, mely az eredeti dalokon kívül három közönségkedvenc felvétel ("Angels", "Chained", "Reunion & Sunset") élő verzióit is tartalmazza. Január 13-án pedig érkezik az album limitált szériás vinylkiadása, és tekintve, hogy 2012-ben a "Coexist" volt a legkelendőbb vinyllemez, így valószínűleg ezeket a korongokat is el fogják kapkodni.


Hallgasd meg vagy rendeld elő a "Coexist (Deluxe Edition)" albumot ide kattintva.


A londoni trió az Apple Music 1 online rádióján havonta jelentkező Interludes Radio című műsorában egy egész részt szentelt az évfordulónak, ahol rajongók osztják meg a "Coexist" lemezzel kapcsolatos élményeiket az elmúlt 10 évből. Az adást ide kattintva lehet visszahallgatni.



A zenekar tagjai az utóbbi években szólókarrierjükre koncentrálnak, az elmúlt év pedig különösen aktívra sikeredett a kiadványok tekintetében. 2022-ben jelent meg Oliver Sim "Hideous Bastard" című debütáló albuma, melynek produceri munkálatait Jamie xx végezte. Jamie ezen kívül két klubslágert is robbantott - "LET'S DO IT AGAIN" és "KILL DEM" című dalai is nagy népszerűségnek örvendenek. Most pedig a The xx harmadik tagja, Romy is hírt adott magáról, mégpedig a Fred again.. közreműködésével készült "Strong" című track formájában, ami a második szóló dala. A végeredményt úgy írja le, hogy "érzelmes zene, amire táncolni is lehet", és ehhez illően arról szól, amikor a zene eufóriájában megnyugvásra lelünk. Egy érzelmekkel teli bulihimnusz a klubozás gyógyító és közösségi erejéről.




Fotók: The XX, Romy hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i