Hajógyár x A38 x FollowTheViolin x Duda Éva Társulat x Szaffi

megjelenés:
2023-05-01 10:02:19

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 175


Május első keddjén a hegedű nyomába eredünk a Hajón, ugyanis FollowTheViolin érkezik a fedélzetre. A tánc szekcióért ezúttal a Duda Éva Társulat felel, míg az est záróakkordját a Szaffi zenekar adja meg egy igazi örömzenéléssel!


De hogy kik is ők?


Grecsó Zoltán meghívására elsőként a FollowTheViolin művésznéven ismert Farkas Izsák ejti ámulatba a közönséget gyönyörű játékával. A hegedűművész 2010-ben végzett a Liszt Ferenc Akadémián, ahol tökéletesen elsajátította a klasszikus zenei alapokat. Azonban a hagyományos normák mellett már az egyetemi évek alatt elkezdett foglalkozni a zene fogalmi határainak tágításával. Formabontó performanszaiban például elektromos hegedűjével ad új hangzásvilágot már jól ismert slágereknek.


Ezen az estén a hegedű dallamaira a Duda Éva Társulat táncosai mutatják be látványos produkciójukat.


Duda Éva koreográfus - rendező számos műfajban alkot, táncelőadások létrehozása mellett különféle zenés produkciók, mozgásszínházi előadások, valamint nagyszabású operák, musicalek, filmek koreográfusa is. A Harangozó Gyula -, Honthy Hanna-, Lábán Rudolf - és Imre Zoltán díjas alkotó önálló együttesét a 2009-2010-es színházi évadban alapította. A Duda Éva Társulat ma már az ország egyik legismertebb kortárstánc társulata. Előadásainkon az elmúlt évek során több mint 100 ezer néző volt jelen, számos fesztiválon szerepeltünk belföldön és külföldön egyaránt.


Farkas Izsák hegedűművésszel az együttes alapítása óta folyamatos az együttműködés, több előadásunk zeneszerzője és a RAMAZURI című tánc-cirkuszi produkcióban előadóművészként is szerepel. 


Az A38 Hajón több különböző repertoárelőadásunk részleteit mutatják be Izsák közreműködésével.


Május 2-i Zene x Mozgás eseményünket a Szaffi zenekarral, azaz Erdélyi Zsófia formációjával zárjuk, akik egy koncerttel engednek betekintést a szívük és lelkük legmélyére.


Gyere és ringatózz velünk!


Műsorvezető: Grecsó Zoltán


Kapunyitás: 19:00


Program: 20:00 - 21:30


Jegyek itt.


Az ülőhelyek száma limitált, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.


Az esemény a Petőfi 200 Emlékév keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.


Fotó: Hajógyár hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i