Ők játszanak a 5 Seconds of Summer budapesti koncertje előtt

megjelenés:
2023-07-07 10:45:49

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 204

Az ausztrál szupersztár pop csapat, a 5 Seconds of Summer október 10-én játszik az Arénában, most pedig felfedték vendégeik kilétét is. A többszörös platinalemezes csapat előtt a több milliós Spotify-lejátszással bíró Charlotte Sands és a londoni dance duó, az AR/CO lép fel. 

 

A 5 Seconds of Summer tavalyi Budapest Parkbeli koncertje után októberben visszatér a magyar rajongóihoz. A világ egyik legmenőbb popsztár formációja több listavezető albummal, slágerrel és több, mint 3 millió eladott koncertjeggyel büszkélkedhet, most pedig ismét itt a lehetőség, hogy élőben élvezzük a srácok slágereit. A 5 Seconds of Summer ráadásul nem egyedül érkezik, két fiatal és aktuális formációt ismehetünk meg előttük “bemelegítésként”. 




 

Charlotte Sands a 2000-es évek elejének pop-punk zenekarain nevelkedett 2000-es évek pop-punk zenekarain nevelkedett, innen eredezteti történetmesélésen alapuló, lendületes, őszinte és önreflexív dallamait. 2020-ban, Dress című dala kapcsán figyeltek fel rá, amelyet Harry Styleról írt, aki ruhában pózolt a Vogue címlapján. A dal pillanatokon belül az önkifejezés himnuszává vált és rajongók ezreit – mára már millióit – érte el világszerte. A kék hajú énekesnő karrierje azonban nem most kezdődött: 18 évesen ellopta az anyja autóját, talált egy lakótársat Craiglisten és Nashville-be költözött azzal a tervvel, hogy egy évet kihagy az iskolából, mielőtt a Berklee College of Musicban kezdene tanulni. Sosem tért vissza.  Az Alternative Press “megállíthatatlan erőnek” titulálta az énekesnőt, aki idén indult első nemzetközi turnéjára a PVRIS előzenekaraként, hozzánk pedig a Simple Plan vendégeként jutott el júniusban a Budapest Parkba. Aki kimaradt vagy duplázna az énekesnő erőteljes koncertjéből annak most itt van még egy ok, hogy elmenjen a 5 Seconds of Summer koncertjére. 




A másik vendégük az AR/CO lesz. Zenéjüket leginkább úgy lehet leírni, mintha az MGMT találkozott volna a Daft Punkkal egy poros, sivatagi rave-esten. A dance duó a lezárások alatt született, dalaikat pedig máris több millióan streamelték. Zenéjük a klasszikus nyári tánchimnuszok vidám energiája és a sugárzó pszichedelikus pop kalandos, kaleidoszkópszerű hangulata között egyensúlyozik. Dalaikkal mindenkinek azt üzenik, hogy hagyd a gátlásaidat az ajtón túl, tedd félre a gondjaidat, és használd felszabadító táncos slágereiket ugródeszkaként egy új korszak felé.





Fotók: 5 Seconds of Summer, AR/CO és Charlotte Sands hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i