Demjén Ferenc hibátlan koncertet adott a ZamJam utolsó napján

megjelenés:
2023-07-31 08:54:25

napi megtekintések: 2

megtekintések száma: 298

Demjén Ferenc közel a nyolcvanhoz - s bár kisebb segítséggel (Demjén-rendszámtáblás motorjába kapaszkodva) -, de hibátlan koncertet adott a ZamJam utolsó napján. 




 

Így kell méltósággal, a közönség felé tanúsított maximális tisztelettel és odafordulással fellépni. 

Igaz, hogy a sör-buborékokkal teli pólót soha nem értettük, de vélhetően nincs nagy megfejtés mögötte: ezt szereti és ebben érzi jól magát.




 

Hátborzongató volt a kivetítőn, közelről látni ráncos, idős arcát. Sokan távoztak a közelmúltban a nagy zenészek közül és óhatatlanul eszünkbe jutott, hogy bárcsak Demjénnek lenne még több ideje. És hogy reméljük, hogy még sokáig közöttünk lesz és hallhatjuk tőle ezeket a dalokat. Azokat a slágereket, amelyek közül négy szerepel a hazánkban legtöbbet játszott tíz dal között. És több mint nyolcszáz dalt jegyez. Döbbenetes adatok és elképesztő életpálya. Nehéz szuperlatívuszok nélkül beszélni róla. 




 

Néhány dalt nem Demjén énekelt, hanem Subecz Tamás és Bársony Attila, akiket Rózsi a zenekar másod-énekeseiként mutatott be. Amellett, hogy nagyon hasonlít a hangjuk Demjénéhez, profi módon is adták elő a nótákat.

 

Ezen túl hallhattunk többek között a Jégszív, a Mindig ugyanúgy, a Jöjj vissza vándor, az El kell, hogy engedj, a Szabadság vándorai, a Darabokra törted a szívem, a Sohase félj és a Várj, míg felkel majd a nap című slágereket is. 




 

Amikor pedig felcsendültek a Hogyan tudnék élni nélküled szívszorító sorai, abba sokan beleborzongtak vagy épp közelebb húzódtak a szeretteikhez. Aki mellett pedig nem állt ott az, aki nélkül nem tud élni, elmorzsolta a könnycseppeket a szeme sarkából.




 

Volt mosoly is bőven, hiszen az este végén elindult Szerelemvonat és együtt énekeltük, hogy Sajtból van a Hold. Azt az egy jelenetet nem értettem, amikor Demjén mellig felhúzta a pólóját a Fekszem az ágyon című dal közben, de legyen ez az egyetlen kérdőjel, amely a koncert kapcsán felmerült bennem.

 

DEMJÉN FERENC DALSZÖVEGEI ITT.




 

Ősszel kezdődik a Hogyan tudnék élni nélküled? című musical forgatása, amelyben Törőcsik Franciska és Ember Márk játssza a főszerepet.

 

Itt írtunk róla részletesebben.

 

A két idősíkon játszódó filmben a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi apja által számára kijelölt vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival, és azután mindent elsöpör a szerelem.

 

 

Fotók: ZamJam hivatalos

 

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i