HOBO: 40 éves a Vadászat - Földes László Aréna-koncerttel ünnepel

megjelenés:
2023-10-22 11:29:41

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 117

HOBO

Vadászat 40

2024. február 10. (szombat), 20.00 – Papp László Budapest Sportaréna

 

 

A blues és a rock szerelmesei különleges koncertélményben részesülnek HOBO következő Aréna koncertjén 2024. február 10-én. 40 évvel ezelőtti megjelenését ünnepli a „Vadászat” dupla album.


HOBO DALSZÖVEGEK ITT.

 

Minden idők egyik legikonikusabb hazai rockalbuma hirtelen felindulásból született, mégis a műfaj meghatározó klasszikusává vált.


 


„A Budapest-Miskolc vonaton 40 szövegötletet jegyeztem le, majd az egészet egy taxiban felejtettem. Végül 26-ot sikerült felidéznem és Pókáék konyhájában nekiálltunk a munkának. – emlékszik vissza Hobo. - A felvételek kezdete előtt „csak” a szövegeket kellett bemutatnom a cenzúrának - tudják, egy a-moll, vagy G-dúr nem lehet rendszerellenes. 


Nagy tisztesség, hogy az emberek érdeklődése fennmaradt és a dalok ma is élnek, de szomorú tény, hogy a mű aktualitását mindmáig nem vesztette el. Sőt, anélkül, hogy próféciákat mondanék, amíg ember lesz a Földön, az is marad”


– mondta Hobo.

 

Megjelenésekor a lemez a ritka koncertalbumok egyike volt, amely zeneileg és szövegileg gondosan megtervezett életképekben jelenítette meg a történelem és a társadalom keresztmetszetét. A bomba sikerű Budapest Sportcsarnok-beli telt házas lemezbemutató óta négy évtized telt el, de a Vadászat hatása, öröksége generációkon átívelő.
 

Hobo és nagyszerű zenekara a rangos jubileumhoz méltó koncerttel készül


A vadászok gyülekezőjétől a Hajtók dalán át ízig vérig rockba csomagolva Mesél az erdő 2024. február 10-én a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Jegyek itt.
 

 Fotók: Broadway Jegyiroda, Hobo hivatalos

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i