A 10 legnépszerűbb magyar karácsonyi dal

megjelenés:
2023-12-08 09:26:41

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 227

A Piramis együttes ajándék című dala az utóbbi évek első számú hazai karácsonyi slágere. Az Artisjus először készítette el a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok toplistáját.

ADATBÁZISUNKBAN AZ ÖSSZES DAL SZÖVEGÉT MEGTALÁLOD.

A listán az első helyen álló rocksláger mellett számos popdal, és egy gyerekdalként számon tartott szerzemény, Weöres Sándor egy versének feldolgozása is helyt kapott - közölte a legnagyobb szerzői és lejátszási zeneadatbázissal rendelkező Artisjus pénteken.

Mint írták, a Piramis Ajándék című dalát (szerzők: Gallai Péter, Köves Miklós, Som Lajos, Horváth Attila, Závodi János, S. Nagy István, Révész Sándor), Katona Klári Legyen ünnep (szerző: Demjén Ferenc) és Zséda A szürke patás(szerzők: Rakonczai Viktor, Orbán Tamás) című száma követi a karácsonyi toplistán.

A további listás dalok között több évtizede született slágerek és újabb szerzemények egyaránt találhatóak. Olyan művek is akadnak közöttük, amelyeknek több mint száz előadóját tartja nyilván az Artisjus (Legyen ünnep, Add tovább), vagyis sok előadó által játszott, széles körben népszerű alkotásokról van szó. A Rakonczai-Orbán szerzőpárosnak az első tíz legnépszerűbb dal között két dala szerepel (A szürke patás ésa Bereczki-Szinetár páros által előadott Ajándék).

A hazai karácsonyi Top 10-es listán a már említetteken kívül szerepel a Fehér karácsony (a TNT dala; Dobrády Ákos szerzeménye), az Add tovább (Csondor Kata; Madarász Gábor és Szabó Ágnes, a Ha elmúlik karácsony (Neoton Familia; Hatvani Emese, Jakab György, Pásztor László), az Esti ének (Bagossy Brothers Company; Bagossy László, Bagossy Norbert, Bartis Szilárd, Kozma Zsombor, Tatár Attila), a Csillagszórás (Dés László, Geszti Péter), és a Száncsengő (Bojtorján; Buchwart László, Kemény Győző, Pomázi Zoltán, Vörös Andor Bálint, Weöres Sándor).

"Az Artisjus sokféle zenefelhasználás után fizet jogdíjat szerzőknek, ezért szerteágazó forrásokból rendelkezünk adatokkal. Koncertes elhangzások mellett rádiós, televíziós játszások, online zenehallgatás, hangfelvétel-kiadás és az üzletek háttérzenéjének információja is befut hozzánk. Ezek 2020-2022-es adataiból tudtunk összesített listát adni a legsikeresebb magyar karácsonyi dalokról, és ezek dalszerzőiről" - idézte Tóth Péter Benjamint, az Artisjus üzleti transzformációs igazgatóját a közlemény.

Fotó: illusztráció/Freepik

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i