Beast In Black és Gloryhammer: teltház-esélyes a power metal páros budapesti koncertje

megjelenés:
2024-01-09 19:27:50

napi megtekintések: 1

megtekintések száma: 128

A power metal két nagyágyúja, a Beast In Black és a Gloryhammer összefog, és közösen járja be Európát: a Glory and the Beast dupla headlineres turné január 20-án érkezik Budapestre.


A Beast In Black és a Gloryhammer is szerepelt a magyar fővárosban tavaly, de szerencsére nem kell sokat várni a ráadásra: január 20-án ismét a Barba Negrában játszanak, méghozzá egy közös turné keretében, a svéd Brothers Of Metal felvezetése után. A jelek szerint a közönség értékeli a power metal hősök teljesítményét és lelkesedését, hiszen minden bizonnyal már elővételben teltházas lesz a srácok fellépése.

Újévi köszöntőjében a Beast In Black köszönetet mondott rajongóinak a megélhetést érintő nehézségek ellenére sem gyengülő támogatásért, aminek köszönhetően minden korábbinál hosszabb Európa-turnén vehettek részt. Eljutottak ismét Észak-Amerikába és Japánba is, és a koncertek jó fele teltházasra sikerült. Idén a srácok az évkezdő turné után nekilátnak a negyedik nagylemeznek is. 


A klipek közül az ősszel érkezett a To The Last Drop Of Blood, ami meg is mutatja, hogy milyen hangulat vár ránk a koncerten.

A Gloryhammer viszont friss lemezzel, és a megszokottan erős koncepcióval tér vissza: a brit csapat „az unikornisok földjét” is megjárta az „örökkévalóságért vívott csata” során, és minderről a „legendák a galaktikus terrorörvényen túlról” című nagylemezen („Legends From Beyond The Galactic Terrorvortex”), ami tavaly május végén jelent meg. XIII. Angus McFife és a zenekar közleménye szerint e különleges utazás eredményeként minden idők legjobb power metal lemezét hozták létre, ami különböző formátumokban is elérhető. Ezek közül például a fadobozos deluxe változat, a kétlemezes vinyl és CD változat tartalmazza a teljes lemez szimfonikus hangszerelésű változatát is. 


A Keeper Of The Celestial Flame Of Abernethy klipje pedig itt látható.


A két power metal szupercsapat közös fellépése már önmagában hatalmas durranás lesz, de azért érdemes odaérni a nyitózenekar koncertjére is: a svéd Brothers of Metal az északi mondavilág történeteit ülteti be epikus hangvételű metal himnuszokba. A 8 (!) tagú zenekar 2018-ban robbant be Prophecy Of Ragnarök lemezével, amit 2020-ban követett az Emblas Saga című lemez. 


A Kaunaz Dagaz klipjét itt nézhetjük meg.


A hármas a koncertet szervező Concerto Music jelzése alapján minden bizonnyal Budapesten is telt ház előtt lép fel a Barba Negra Red Stage színpadán, az utolsó szabad jegyek még elérhetőek. A nagy érdeklődésre és dupla headliner programra reagálva a kapunyitás már 18 órakor megtörténik majd.


A Concerto Music bemutatja: Glory and the Beast Tour

2024. január 20., szombat 18 óra

Budapest, Barba Negra Red Stage

Beast In Black, Gloryhammer, Brothers Of Metal koncertek

Belépő: 13.900 Ft.

Jegyek kaphatók a https://jegy.rock1.hu oldalon.


Kapcsolódó weboldalak:

https://concerto.hu/ 

https://beastinblack.com/ 

https://www.gloryhammer.com/ 

https://brothersofmetal.net/ 

https://www.facebook.com/concertoconcerts/ 

https://www.facebook.com/events/948939449684364


Fotók: Gloryhammer, Beast in Black, Concerto Music

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i