Magyar Mozgókép Díj: elindult a nevezés

megjelenés:
2024-01-20 23:54:54

napi megtekintések: 3

megtekintések száma: 112

2024. június 12. és 15. között a Nemzeti Filmintézet támogatásával, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program rendezi meg Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a Magyar Mozgókép Fesztivált, melynek részeként kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására.

A fesztivál igazgatója Csáky Attila producer. A szervezők nyolc kategóriában – játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, egész estés animáció, rövid animáció és tévésorozat – várják a nevezéseket 2024. február 28. éjfélig. 

 

A 2021-ben elindított hagyományt folytatva idén is Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban tartják a legnagyobb hazai filmes mustrát, melynek részeként kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására.





A szervezők nyolc kategóriában – játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, egész estés animáció, rövid animáció és tévésorozat – várják a nevezéseket.


A Magyar Mozgókép Díjakra azok az alkotások nevezhetőek, melyek 2023. március 1. és 2024. február 28. között – a kategória sajátosságainak megfelelően – moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba vagy streaming szolgáltató által vetítésre kerültek, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy meghívott alkotásként szerepeltek, vagy 2024. június 12. és 15. között a Magyar Mozgókép Fesztiválon debütálnak.


A nevezést a filmalkotás producere vagy rendezője nyújthatja be. Egy alkotó több filmet is nevezhet, de minden nevezendő filmalkotást külön nevezési lapon kell regisztrálni. Minden olyan magyar mozgóképes alkotással részt lehet venni, amely állami támogatásból vagy független produkcióként jött létre, megfelel a kiírás feltételeinek és nem nevezték korábban a Magyar Mozgókép Díjakra.


2024. február 28. és 2024. március 28. között szakmai előzsűri választja ki a versenyben induló alkotásokat és határozza meg, hogy a benevezett alkotások milyen egyedi alkotói kategóriákban versenyeznek.




Az előzsűri munkáját kategóriánként, a Magyar Filmakadémia szekcióiból megválasztott tagok végzik. A díjakról idén is öttagú szakmai zsűri dönt, a zsűri tagjainak névsorát a szervezők a jelöltek bejelentésekor fogják nyilvánosságra hozni.


A nevezési lap és a feltételek teljes leírása itt található:Nevezés a 2024-as magyar mozgókép díjra.


A szervezők fenntartják a jogot, hogy azt a nevezési kategóriát, ahova ötnél kevesebb nevezés érkezik, a díjak elbírálásánál ne vegyék figyelembe. A nevezési határidő 2024. február 28. éjfél. Kérdés esetén a szervezők ezen e-mail címem érhetők el.

 

Fotók: Nemzeti Filmintézet x Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa x Magyar Mozgókép Fesztivál

 

Tudod mi az a MOODLYRIX

Egy olyan hangulatkártya, melynek segítségével pillanatnyi érzelmeidet tudod kifejezni. Keresd a fejlécben a kis hangulat ikonokat.

i